2020 Uganda pandemic midwives
Jackline Namubiru (16) med sønnen, to måneder gamle Shadrack.

Begynte å selge sex

Uganda: Jackline (16) var også skoleelev og hadde drømmer om framtiden da pandemien kom og alt ble ødelagt.

Tekst og Foto: Sofi Lundin

I et nabohus, noen få minutters gange fra Resty, sitter Jackline Namubiru (16) med sin to måneder gamle baby Shadrack i fanget. Historien hennes minner om Restys. Hun var også skoleelev, og hadde drømmer om framtiden da pandemien kom og alt ble ødelagt. Med en arbeidsledig mor og en fraværende far må Jackline ta strøjobber som klesvasker. Før hun ble gravid, begynte hun også å selge sex for å hjelpe brødrene med skolepenger.

– Jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Jeg måtte gjøre noe for å hjelpe familien, men jeg tenker ofte på tiden da jeg gikk på skolen og sang i skolekoret. Nå ser livet helt annerledes ut, sier hun.

Over en grue (bildet til venstre) står en gryte med matoke (matbananer Red. anm.) og koker. Det er Jackline og søsknene som lager mat når moren er borte.

– Jeg har alltid drømt om å bli sanger og artist. Den største drømmen har vært å starte barnehjem for foreldreløse barn. Det er så mange barn som ikke har noen voksne i sine liv. Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier Jackline.