2019 Tanzania Project trip Tangen High School
Mange barn og unge har fått det mye verre under pandemien.

Covid-19 har gjort hverdagen mye verre for unge

Pandemien har tatt millioner av mennesker ut av utdanning og arbeid. Strømmestiftelsens regiondirektører forteller hvordan dette spesielt har påvirket de unge.

Dharsini Croos, Strømmestiftelsens regiondirektør i Asia

Dharshini Croos, Regiondirektør Asia

Pandemien tar bort friheten og gleden for mange i ungdomstiden. Mange har mistet familie og venner, og flere må selv ta ansvar for familien.

Unge opplever mer vold i hjemmene, alkoholforbruk øker, de ser mødrene sine blir slått og mishandlet og barn bli utsatt for overgrep. Det er trist å se hvordan unge mennesker mister viktige år.
 

2020-rokiatou-dembele

Rokiatou Dembélé, Regiondirektør Vest-Afrika

Færre vil begynne på skolen igjen. Og den ustabile politiske situasjonen og usikkerheten med terror i landene vi arbeider, gjør ikke tingene bedre.

– I den offentlige skolen er det flere som ikke kommer tilbake, men det er svært få som slutter i våre Speed Schools. Det gir oss håp. Vi er optimister og må se positivt på de mulighetene vi har, og de er der.
 

Oloo Patrick Wajero, Strømmestiftelsens regiondirektør i Øst-Afrika.

Patrick Wajero Oloo, Regiondirektør Øst-Afrika

Covid 19 har gjort hverdagen mye verre for de unge. Mange får inntekt fra å kjøre motorsykkel, men da pandemien kom, ble det forbudt. Nå kan de kjøre igjen, men økonomisk har denne tiden vært en katastrofe for dem.

Lærere har sluttet og funnet seg andre jobber, skoler blir tatt i bruk til annen virksomhet, og det blir mer utfordrende å få barn og unge tilbake til skolene. I Uganda har universitetet vært stengt gjennom hele pandemien.

International Labour Organisation logo

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO)

Ifølge ILO vil unge mennesker vil svært sannsynlig oppleve at pandemien vil påføre dem langvarige negative konsekvenser.

2016 Morobo South Sudan SPEDP

Verst for jentene

30-40 % av jentene i Øst-Afrika vil sannsynligvis ikke komme tilbake til skolen etter pandemien.

finlandshette-balaklava

Økt kriminalitet

I våre samarbeidsland i Asia og Øst-Afrika stiger kriminaliteten, og flere unge blir gravide.