heart-hands-istock-1202093022
Med hjertevarme og mange hender kan vi utrette mye sammen!

Fra nært og fjernt

Her kan du lese noen koselige småsaker som vi har lyst til å dele med deg, både om SF Academy for skoleungdom, førjulskonsert, julegaver og nye ansatte.

2021-sf-academy-rollespill-foto-vigdis-dikkanen
Å tenne opp bål i ei kjølig og mørk natt var en aktivitet ungdommene øvde seg på. Foto: Vigdis Dikkanen, Lundheim Folkehøgskole.

SF Academy i kampen mot fattigdom

SF Academy (Strømme Foundation Academy) er en praktisk og teoretisk workshop for ungdom om hvordan engasjere seg i kampen mot fattigdom. Workshopen ble gjennomført i Mandal i høst med over 40 ungdommer fra Hald Internasjonale skoleungdomar frå Hald Internasjonale skule, Agder,- Lundheim- og Grenland folkehøgskoler og Nes vidergåande skole. På dagsorden sto det blant annet foredrag med fokus på hvordan man kan bekjempe fattigdom og gjøre noe med global urettferdighet samt et utendørs, nattlig rollespill om det å være på flukt.

2020-nettbutikk-jul-foto_oystein_venås_sorensen

Kjøp julegåvene i nettbutikken

Leitar du etter dei gode gåvene, dei som skapar endring og gjer liv betre for folk som ikkje har det slik som oss?

Kjøp ei geit, ein skuleplass, ein barnehageplass, ein pose kaffe, eit skjerf, ein boks med kritt til tavla i klasserommet, eller kjøp andre ting du kan finne i vår nettbutikk.

Dersom  du ser etter ein god ide til ein gåve, kan de vere lurt å ta ein kikk i vår nettbutikk.

1pressebilde-stille-natt-hellige-natt-2021

Førjulskonsert

Har du framleis ikkje fått vært på ein førjulskonsert, og tenkjer at det kunne vore fint? Også i år arrangerer Taran AS i samarbeid med Strømmestiftelsen førjulskonserten Stille natt Hellige natt. Delar av billettinntektene vil i år vil gå til Speed School i Vest-Afrika. 

Les intervjuet med artistene Maria og Hans Marius Mittet Førjulskonsert mot fattigdom

Kjøp billetter her

2021-ungdomsdebatt-bolgen-berekraftsenter

Ungdomsdebatt

Hvordan skal vi klare å bekjempe fattigdom både globalt og i Norge innen 2030? Spørsmålet engasjerte stort da vi i slutten av september inviterte ungdomspolitikere i Agder til debatt på Bølgen bærekraftsenter i Kristiansand.

Spørsmål fra ungdom i Tanzania til norske ungdomspolitikere innledet diskusjonen. Debatten, som ble ledet av Emma Lunden, ble arrangert i samarbeid med Kirkens Bymisjon, FN-Sambandet og Agder fylkeskommune, og ble også streamet i sosiale medier.
 

2021-ansatte-jubileum

Medarbeidarar heidra

Dette firkløveret har arbeida i Strømmestiftelsen i til saman 107 år. I haust blei dette markert i ei enkel samankome med alle tilsette.

Frå venstre: Turid Skjævestad som har arbeida i Strømmestiftelsen i 30 år, Lillian Wennerberg i 21 år, Heidi Prestbakmo i 16 år og sist men ikkje minst, Gerd Tove Andersen som har arbeida i Strømmestiftelsen i 40 år. Kirsten Falch, som har jobba i Stømmestiftelsen 16 år, var ikkje til stades då bildet blei teke.

Nye ansatte høsten 2021

Isabella Collet Sikel

Isabella Collett Sikel (55)

Ansatt som Administrasjons- og HR leder. Utdanning i personalledelse og kompetanseutvikling, og sosionomutdanning fra Høgskolen i Agder. Har også utdanning innen språk og reiseliv, og har arbeidet flere år som restaurantsjef.

Har flere års erfaring som personalsjef, blant annet fra Varodd og Jernstøperiet i Kristiansand. Kommer fra en stilling som kommunalsjef innen organisasjon og personal i Lyngdal kommune.  

Christian Matzen

Christian Matzen (35)

Ansatt som controller. Matzen har en bachelorgrad i Business administration fra Universitetet i Münster, og en mastergrad i International Management and Strategy fra Universitetet i Agder.

Utdanning innen shipping og har tidligere jobbet som shippingmanager, og i bedriften «No Isolation», et selskap som arbeider for å redusere ensomhet og sosial isolasjon i samfunnet. 

Cornelia Bjåen

Cornelia Bjåen (46)

Ansatt som rådgiver for næringslivssamarbeid. Utdannet siviløkonom fra BI og har en årsenhet med sosiologi og pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Kom fra Universitetet i Agder, der hun jobbet som seniorrådgiver i forskning- og innovasjonsavdelingen.

Har tidligere vært13 år i konsulent-selskapet Advance Business Partner AS, som administrerte NORAD sitt Match Making Program for Sri Lanka.

Christian Neumann

Christian Neumann (46)

Ansatt som rådgiver i Internasjonal avdeling i Strømmestiftelsen. Har en bachelorgrad i marin økologi fra Universitetet i Bocham og en mastergrad i Aquatic Tropical Ecology fra Universitetet i Bremen.

Har tidligere jobbet i WWF – (verdens naturfond) i Tyskland og GRID Arendal, et senter for miljø- og klimakommunikasjon under FNs miljøprogram.