heart-hands-istock-1202093022
Med hjertevarme og mange hender kan vi utrette mye sammen!

Fra nært og fjernt

Her kan du lese noen koselige småsaker som vi har lyst til å dele med deg. Denne gang blant annet om tre barn på Vigra som har basar til inntekt for fattige barn.

2022-kakesalg-basar-alesund-vigra-olivie-gustav-anna
Tre glade og godt nøgde born på Vigra har hatt salsbod og seld leikar, saft og kaker til inntekt for kampen mot fattigdom. Her er søskena Olivie (7) i midten og Gustav (9) til høgre, saman med søskenbarnet sitt, Anna (8). Foto: Privat

Kakesal mot fattigdom

Dei strålar i kapp med den skinande sumarsola, dei tre borna som rigga til kakesal på Vigra utanfor Ålesund i sumar. “Hjelp oss å hjelpe fattige born i verda! Kjøp kaker og sånn, vi sender pengane til Strømmestiftelsen”, stod det på plakaten. 

Det byrja med at Olivie tømde sparegrisen sin. Så ville ho selja fleire av leikane sine, og til sist blei det kakebaking og salsbod. Og salet gjekk unna! Når dagen var over og pengane var talde til stor jubel, hadde dei seld for heile 2240 kroner til bruk for å hjelpe fattige born. 
–  Me har stor respekt for Strømmestiftelsen og likar korleis sjølvstende, bistand for å stimulere personleg vekst og vekst i lokalsamfunnet, samt berekraft er så tydeleg, skriv mamma Kristin i ein e-post til Strømmestiftelsen. 

Og me har stor respekt for borna som gjorde dette og takkar for innsatsen og for gåva. 

2022-sri-lanka-tuk-tuk-traffic-foto-egil-mongstad

Blir lenger på Sri Lanka

Strømmestiftelsen har valgt å forlenge arbeidet i Sri Lanka ut 2023. Landet opplever nå en av sine aller verste kriser siden 1947, da det ble en selvstendig stat. Landet er nå så å si konkurs, og kilometerlange køer for å fylle diesel og bensin viser hvor ille det står til når landet ikke har penger til å importere drivstoff.
– Nå er det viktig for oss å gå sammen med et folk som sliter og lider, og der fattigdommen øker kraftig hver eneste dag på grunn av politisk vanstyre over lang tid, sier Strømmestiftelsens generalsekretær, Erik Lunde. 

2022-sri-lanka-storytelling-workshop-photo-egil-mongstad

Media-seminar i Sri Lanka

Korleis ta gode bilder og skrive gode historier var temaet då Strømmestiftelsen på Sri Lanka inviterte alle sine samarbeidspartnarar til seminar og arbeidsverkstad i byen Anuradhapura i sommar. Bilder og gode historier er viktige i kommunikasjon med gjevarar og andre som er interessert i arbeidet vårt.

Dette også ein del av det å styrkje og overføre kunnskap og kompetanse til våre samarbeidspartnarar. Kurset var halde i samarbeid med kontoret i Kristiansand. 

2022-signering-skagerak-energi-kenya-basecamp-foto-olaf-gundersen

Fortsetter samarbeidet i Kenya

Skagerak Energi har inngått en ny avtale med Strømmestiftelsen om økonomisk støtte fra 2023 og fire år fremover. 
– Skagerak Energi er en god samarbeidspartner og viktig for arbeidet vårt med utdanning, satsing på kvinnegrupper, jobbskaping og forvaltning, sammen med vår samarbeidspartner, Basecamp Foundation i Masai Mara, sier markedssjef, Hege Kristoffersen Olsen. Her signerer hun avtalen sammen med konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Kristian Norheim i Skagerak Energi.  

Nye tilsette

2021 employees Kristiansand (EM)

Hege Kristoffersen Olsen (42)

Hege Kristoffersen Olsen er ansatt som markedsleder i Strømmestiftelsen. Hun har en bachelorgrad i markedsføring og ledelse fra BI. Olsen har flere års erfaringen innen markedsføring og kommer til Strømmestiftelsen fra en stilling med ansvar for innsamling og digital markedsføring i Stine Sofies Stiftelse. 
Hun har tidligere også jobbet blant annet med telemarking, i Max Marketing Gruppen.
– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, som både er utfordrende og meningsfylt å gå inn i, sier hun.

Gase Handeland

Gase Handeland (49)

Gase Handeland har gått fra stillingen som markeds- og kommunikasjonsleder til leder i en nyopprettet avdeling for kommunikasjon og samfunn i Strømmestiftelsen. Han skal også være sikkerhetsansvarlig i stiftelsen. 
Handeland ble ansatt i 2018. Han har mange års erfaring innen kommunikasjon og har blant annet jobbet flere år som pressesjef i Politidirektoratet før han kom til Strømmestiftelsen. I den nye avdelingen skal han lede et team som skal jobbe med samfunnskommunikasjon og samfunnspåvirking. 
 

Lene Granås (38)

Lene Granås er ansatt som controller i Strømmestiftelsen. Fra Universitetet i Agder har hun Bachelorgrad i økonomi og administrasjon.

Hun kommer til Strømmestiftelsen fra en jobb som controller i OSM-Maritime Group AS, der hun har jobbet de siste 15 årene. 
– Jeg likte jobben min der. Men jeg har alltid tenkt at jeg ville arbeide i Strømmestiftelsen. Det er et viktig og meningsfylt arbeid som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier hun.

Oppdatert onsdag 19. oktober 2022