heart-hands-istock-1202093022
Med hjertevarme og mange hender kan vi utrette mye sammen!

Fra nært og fjernt

Her kan du lese noen koselige småsaker som vi har lyst til å dele med deg, og denne gang handler to av sakene om idrettslage ungdommer.

2021-numedal-fhs-idrettskolen
Elever ved Idrettsskolen Numedal har hatt aksjonsdag og samlet inn penger til "Sjef i eget liv".

God innsats i Numedal

Strømmestiftelsen samarbeider med flere folkehøgskoler og videregående skoler. Idrettsskolen Numedal Folkehøgskule er en av dem.

Sist skoleår samlet elevene in 85 174 kroner til prosjektet «Sjef i eget liv». Kiosk, løping, svømming og isbading var noen av aktivitetene.  

Vi takker for innsatsen og gleder oss til å fortsette samarbeidet også dette skoleåret.

2021-tanzania-edna-clay-msalasye-fotball (800x803)

Vil bli fotballproff

Edna Clay Msalasye (20) har store drømmer. 20-åringen fra Tanzania vil bli fotballspiller. Hun ante lite om at hun var knallgod i fotball da hun begynte på Bonga, vårt livsmestringskurs for ungdom. 

Msalasye er nummer tre av seks søsken. Da faren døde, var hun bare åtte år gammel. Livet hennes tok en brå vending og hun måtte slutte på skolen. 

Nå har hun blitt en del av det proffe fotballnettverket i Dar-es-Salaam, og hun håper fotballen kan bli et levebrød. Hun har også fått trener- og førstehjelpskurs og blitt inspirert til å kjempe for jenter og kvinner i lokalsamfunnet. 

sor-sudan-heder-til-strommstiftelsen

Heder til Strømmestiftelsen

Strømmestiftelsen har mottatt anerkjennelse fra Sør-Sudans regjering for sitt arbeid med inkluderende utdanning. Vi har, sammen med en av lærerskolene i Sør-Sudan, stått i bresjen for å utvikle retningslinjer og pensum for inkluderende utdanning og fritidsaktiviteter tilrettelagt for barn med funksjonsnedsettelse. 

Esther Akumu Achire, direktør for kjønn, likestilling, inkluderende utdanning og utdanning generelt, roste Strømmestiftelsen for det utrettelige arbeidet som blir gjort for å løfte frem og sette søkelys på de mest sårbare og risikoutsatte barna i landet.