Gå til innhold Gå til navigasjon

Her jobber vi

Niger

Niger

Niger er et av de fattigste landene i verden.

Niger ligger helt nederst på FNs utviklingsstatistikk (nr. 189 av 189 rangerte land). Siden Niger ble uavhengig i 1960 har landet opplevd vedvarende politisk ustabilitet.

Ifølge FN har Niger har en befolkning på rundt 21.5 millioner og er ett av landene med den høyeste befolkningsveksten i verden, 3,9 % årlig. En kvinne i Niger får i gjennomsnitt over 7 barn. 81 % av befolkningen bor på landsbygda.

Nigers befolkning har vært gjenstand for omfattende brudd på menneskerettigheter. Tvangsarbeid (moderne slaveri) ble avskaffet ved lov så sent som i 2003 og eksisterer fortsatt. Barnearbeid er utbredt. Analfabetisme er fremherskende, og beregninger viser at kun 19 % av den voksne befolkningen kan lese. Kun 11% av voksne kvinner kan lese.

Mer enn 300 000 flyktninger fra omkringliggende land befinner seg i Niger.

Nigers økonomi har blitt hemmet av den sårbare sikkerhetssituasjonen i landet. Boko Haram, en islamistisk, militant gruppe, opererer i noen regioner, og landet har vært gjenstand for angrep fra jihadist-grupperinger. Niger har også blitt et gjennomfartsland for narkotikasmugling.

Mens mange barn begynner på skole er det store regionale forskjeller, og i noen regioner er det færre enn 60 % av barn i grunnskolepliktig alder som går på skolen. Mange må også arbeide for å hjelpe til med å forsørge familien. Med programmet Speed School (hurtigskoler) hjelper Strømmestiftelsen disse barna tilbake til skolebenken. Den intensive, gratis utdanningen skal hjelpe barna tilbake til skolebenken. Les mer om Speed School her, eller se videoen nedenfor:


Tilbake til oversikten over landene vi jobber i.

Om Niger

 • Hovedstad:

  Niamey
 • Befolkning:

  21 477 000
 • Hver kvinne får i gjennomsnitt 7,4 barn
 • Om arbeidet:

  Vi startet arbeidet her i 2007
  Vi har 5 partnere her
 • Metode: