Gå til innhold Gå til navigasjon

Her jobber vi

Sør-Sudan

Sør-Sudan

Republikken Sør-Sudan ble selvstendig etter å ha erklært uavhengighet fra Sudan i juli 2011. Landet er svært fattig etter mange år med borgerkrig, og etniske konflikter truer freden.

Sør-Sudans befolkning er sammensatt av mer enn 60 ulike etniske grupper, hvorav Dinka og Nuer er de to største, skriver FN. Tradisjonelle naturreligioner er dominerende, men en stor del av befolkningen regner seg også som kristne. Den lange borgerkrigen mellom Nord- og Sør-Sudan gikk sterkt utover befolkningen. 2,5 millioner mennesker døde og 4 millioner ble internt fordrevet. Forholdet til Sudan er fortsatt anspent.

Sør-Sudan har akutt mangel på infrastruktur, noe som hemmer den økonomiske utviklingen, i følge FN. Landets økonomi er basert på olje og bistand. Siden 2005 har landet mottatt mer enn 20 milliarder kroner i bistand fra utlandet, hovedsakelig fra USA, Storbritannia, Nederland og Norge. Befolkningen i Sør-Sudan lever i hovedsak som nomader som kombinerer kvegdrift og landbruk. Det finnes knapt noen servicesektor og ingen industri. Tømmereksporten er imidlertid i vekst.

I den nyopprettede staten Sør-Sudan fokuserer Strømmestiftelsen på to tiltak: økt tilgang og kvalitet på grunnutdanning, og å lette tilgangen tilfinansielle tjenester for de fattige. Alle prosjektene gjennomføres av lokale partnere, i tett samarbeid med regjeringen i Sør-Sudan og lokale myndigheter, for å sørge for lokalt eierskap og bærekraft.

Tilbake til oversikten over landene vi jobber i.

Om Sør-Sudan