Tanzania

Tanzania ligger i Øst-Afrika og er Afrikas femte mest folkerike land. Landet er et populært reisemål for turister, med rikt dyreliv og vakre strender. Tanzania har hatt bedre økonomisk vekst enn mange andre afrikanske land. Om lag en fjerdedel av befolkningen lever i fattigdom.

I Tanzania jobber vi med utdanning gjennom barnehager og barneskoler og spare- og lånegrupper sammen med våre lokale partnere. Vi har et spesielt fokus på kvinner og risikoutsatte barn og foreldreløse. Vi har også et fokus på hiv/aids, både å øke bevisstheten rundt temaet og å øke livskvaliteten i de risikoutsatte gruppene.

Sjef i eget liv - Bonga
Livsmestringskruset Bonga er for unge jenter og gutter mellom 13-19 år. Kurset varer i ett år, de første seks månedene består av lese- og skriveopplæring og lære om livsmestring. De siste månedene for ungdommene opplæring i et yrke, slik at de har en mulighet til arbeid og inntekt i fremtiden. Du kan lese mer om Bonga her.

Barn
Vi jobber med å styrke kvaliteten i de offentlige skolene, spesielt for de yngste barna. Dette innebærer etablering av barnehager, kursing til lærere i god pedagogikk, styrking av samarbeidet mellom skole og hjem og styrking av lese- og skriveferdigheter til barn.

I tillegg arbeider vi ved å sikre at barn er godt forberedt til skolen gjennom barnehagetilbud

Spare- og lånegrupper
I Tanzania lever 49 prosent av befolkningen i ekstrem fattigdom. For å skape større økonomisk sikkerhet har vi spare og lånegrupper. Mange mangler ofte sikkerhet og egenkapital, i våre grupper kan det tas opp små lån som gir en inntekt og en tryggere fremtid.


Her kan du lære mer om Tanzania

Andre kilder: www.no.undp.org, CIA world Factbook