Gå til innhold Gå til navigasjon

Tilbake til fremtiden på ni måneder.

Skoletime

«Det Strømmestiftelsen gjør her er viktig.
Det kan være med på å hjelpe flere tusen barn
tilbake på skolebenken»
-  Burkina Fasos tidligere statsminister Tertius Zongo

1
Speed School (hurtigskoler) er en intensiv utdanning for barn som har gått glipp av skolegang i Mali, Burkina Faso og Niger. Målet med Speed School er å hjelpe barna tilbake til skolebenken.
2
Speed School er for barn i alderen åtte til tolv år. Noen av barna har vært tvunget til å slutte i grunnskolen, mens andre aldri har fått muligheten til å begynne. Årsaken: Fattigdom.
3
Etter ni måneder med opplæring tar elevene ved Speed School en test. Dersom de består den, kan de starte i vanlig 3. eller 4. klasse. Målet med Speed School er å hjelpe barn tilbake på skolebenken.

«Jeg er så glad, så glad for at jeg kan være her.
Når jeg blir voksen, skal jeg bli lærer.»
- Ramata, 10 år og Speed School-elev

 

 

Visste du at...

Uten skolegang
Tre millioner barn arbeider i stedet for å gå på skolen i Mali, Niger og Burkina Faso. Disse landene er blant de fire minst utviklede stater i verden.
Risikoutsatte barn
Jentene gjør husarbeid og passer søsken. Guttene dyrker jorda og gjeter husdyr. Mange blir ofre for menneskehandel og tvangsarbeid, eller giftes bort før de når tenårene.
Gratis skole
Speed School er gratis for foreldrene. Skolene opprettes i landsbyer der det er mange barn som ikke går på skolen. Hurtigskolen forflytter seg til en ny landsby neste år.
Offisielt samarbeid
Myndighetene i de tre vestafrikanske landene har sterk tro på Speed School. De integrerer nå Speed School i de nasjonale skoleprogrammene.

«Langt færre vil flytte til de store byene
for å finne arbeid eller forsøke å komme seg til Europa.
Vi vil se at færre jenter blir giftet bort
i altfor ung alder.»
- Tidligere utdanningskoordinator i Strømmestiftelsen, Mamoutou Coulibaly