Nepal

Nepal ligger inneklemt mellom India og Kina, og byr på storslått natur og høye fjelltopper på over 8000 meter deriblant verdens hlyeste fjell, Mount Everest. Nepal er det nest fattigste landet i Asia, og landets politiske situasjon har lenge vært ustabil.

Landet ble en republikk i 2008 og fikk ny grunnlov i 2015. Fortsatt skaper kastesystemet, og diskriminering av kvinner og jenter store forskjeller og hindrer mange fra å komme seg ut av fattigdom.

Sjef i eget liv – Samvad
Fattigdommen i Nepal er størst på landsbygda, og daliter, også kalt for kasteløse er særlig utsatt. Daliter er født med absolutt alle odds mot seg. De er lavest på rangstigen, uten rettigheter eller respekt fra andre kaster. De utestenges fra viktige arenaer i samfunnet – alt fra skole og arbeidsliv til nabolagets offentlige vannkran – fordi mennesker fra de høyere kastene anser dem for urene.

Med livsmestringsprogrammet Sjef i eget liv, Samvad i Nepal, arbeider vi for å gi ungdom troen på seg selv og at de kan endre sein egen situasjon. Målet er å gjøre de stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting, og slik kan de utfordre skadelige tradisjoner som kastebasert diskriminering.

Samfunnsutvikling og yrkesopplæring
Ved å gi yrkesopplæring, øke kunnskap om landbruk og støtte mikrobedrifter er vi med på å utvikle samfunnet og en større økonomisk trygghet for familier.


Her kan du lære mer om Nepal

Andre kilder: www.no.undp.org