Nepal

Nepal ligger inneklemt mellom India og Kina, og byr på storslått natur og høye fjelltopper på over 8000 meter deriblant verdens hlyeste fjell, Mount Everest. Nepal er det nest fattigste landet i Asia, og landets politiske situasjon har lenge vært ustabil. Landet ble en republikk i 2008 og fikk ny grunnlov i 2015. Fortsatt skaper kastesystemet, og diskriminering av kvinner og jenter store forskjeller og hindrer mange fra å komme seg ut av fattigdom.

Landfakta

Katmandu
Hovedstad

30 034 990
Innbyggertall

15%
Lever i ekstrem fattigdom

32,1%
Over 15 år kan ikke lese eller skrive

143 av 191
Indeks for menneskelig utvikling

Vårt arbeid

1997
Begynte vi å jobbe her

62%
Kvinner og jenter

22%
Under 18 år

9 Lokale partnere

Vi startet arbeidet her i 1997 og deretter i 2011, etter noen års opphold.

Vi arbeider med livsmestringskurset Samvad og økonomisk utvikling og frigjøring


Utvalgte resultater (2019):

Det ble opprettet 207 selvhjelpsgrupper

1805 barn fikk begynne i barnehage

6278 tenåringer gjennomførte livsmestringskurset Samvad

Mer om vårt arbeid

Sjef i eget liv – Samvad
Fattigdommen i Nepal er størst på landsbygda, og daliter, også kalt for kasteløse er særlig utsatt. Daliter er født med absolutt alle odds mot seg. De er lavest på rangstigen, uten rettigheter eller respekt fra andre kaster. De utestenges fra viktige arenaer i samfunnet – alt fra skole og arbeidsliv til nabolagets offentlige vannkran – fordi mennesker fra de høyere kastene anser dem for urene.

Med livsmestringsprogrammet Sjef i eget liv, Samvad i Nepal, arbeider vi for å gi ungdom troen på seg selv og at de kan endre sein egen situasjon. Målet er å gjøre de stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting, og slik kan de utfordre skadelige tradisjoner som kastebasert diskriminering.

Samfunnsutvikling og yrkesopplæring
Ved å gi yrkesopplæring, øke kunnskap om landbruk og støtte mikrobedrifter er vi med på å utvikle samfunnet og en større økonomisk trygghet for familier.


Her kan du lære mer om Nepal

Andre kilder: www.no.undp.org