2017-niger-education-sst-28492-2
Her er en liten gruppe Speed School elever. Skolen gir barn en ny sjanse til å fullføre utdanning.

Auds livsarv gav skolegang til 1.919 jenter

Aud fra Kongsberg hadde et spesielt engasjement for jenters utdanning. Etter hennes død lever engasjementet videre.

kartmarkor-magentaNORGE, Kongsberg

 


Aud fra Kongsberg var lærer hele sitt yrkesliv, og hadde et spesielt engasjement for jenters utdanning. Etter hennes død lever engasjementet videre.

Aud og mannen, som døde for flere år siden, fikk aldri egne barn. Aud var kjent for å være en omsorgsfull lærer og glad i barn. Hun oppmuntret elevene sine til å jobbe hardt og å satse på høyere utdanning, noe hun selv var så heldig å få. 

Aud døde en februardag i 2019, 90 år gammel, og etterlot seg et testamente hvor Strømmestiftelsen var tilgodesett med et betydelig beløp som skulle gå til skolegang for jenter. 

Det er utrolig fint å tenke på at Auds livsarv har betydd så mye og gitt en ny sjanse til skolegang og utdanning for så mange jenter.

– Takket være arven etter Aud har 1.919 jenter i Vest-Afrika fått utdanning gjennom våre hurtigskoler - Speed School. Auds livsarv gav dem en ny sjanse til å fortsette skolegang, sier Turid Skjævestad i Strømmestiftelsen. 

Speed School er en intensiv utdanning som Strømmestiftelsen tilbyr  barn og ungdom som av ulike grunner har sluttet eller aldri fått begynne på skolen. Målet er å hjelpe dem tilbake til skolebenken eller gi dem en yrkesutdanning. 

– Det er utrolig fint å tenke på at Auds livsarv har betydd så mye og gitt en ny sjanse til skolegang og utdanning for så mange jenter. Det er fantastisk, sier Turid Skjævestad.


Har du en hjertesak du brenner for? Les mer om arv og testament


Tekst: Turid Skjævestad og Kirsten Falch
Foto: Egil Mongstad

 

Oppdatert fredag 17. juni 2022