Kenya er regnet for å være den økonomiske motoren i Øst-Afrika, og turisme er selve drivkraften. Åpent landskap med safari og spennende dyreliv, og irrende blått hav med hvite strender er noe av det spennende og fasinerende Kenya har å by på. Samtidig er dette et land med store motsetninger, korrupsjon, stor fattigdom og etniske konflikter og store slumområder i hovedstaden Nairobi.   

Landfakta

Nairobi
Hovedstad

52 573 973
Innbyggertall

37%
Lever i ekstrem fattigdom

18,2%
Over 15 år kan ikke lese eller skrive

147 av 189
Indeks for menneskelig utvikling

Vårt arbeid

1997
Begynte vi å jobbe her

59%
Kvinner og jenter

74%
Under 18 år

1 Lokale partnere

Styrke lokalsamfunn og bidra til økonomisk utvikling gjennom selvhjelpsgrupper.

Førskoler og utdanning for barn. Livsmestringskurset Bonga for ungdom.


Utvalgte resultater (2019):

7308 jenter og gutter har fått hjelp til utdanning

1854 personer har fått tilgang til økonomiske ressurser gjennom spare- og lånegrupper

404 jenter har gjennomført livsmestringskurset Bonga

Mer om vårt arbeid

I Kenya jobber vi med jenter og kvinner blant masaifolket i Masai Mara naturreservat. Utdanning, spesielt for jenter, og økonomisk vekst og frigjøring for kvinner er to av våre satsingsområder. 

Livsmestringskurset Sjef i eget liv (Bonga) tilbyr utdanning rettet mot jenter og jenters rettigheter. En del av undervisningen handler om å få en yrkesutdanning. 

Utdanning er viktig i kampen for rettigheter, mot barneekteskap, og ikke minst mot omskjæring av jenter, som er svært utbredt i disse områdene. I Masai Mara støtter vi en egen jenteskole - Mara Girls Leadership School. Skolen ble i 2019 den beste av 140 skoler sør i landet, og den syvende beste av over 700 tilsvarende skoler i Kenya. «Mara Girls» er blitt et utdanningsfyrtårn på den afrikanske landsbygda.

Gjennom arbeidet med naturreservatet Naboisho Conservancy bidrar vi også til å skape arbeidsplasser, forvalte naturressursene og skape et godt samspill mellom lokalbefolkningen som driver husdyrhold og viltforvaltning. 


Her kan du lære mer om Kenya

Andre kilder: www.no.undp.org, CIA world Factbook