Gå til innhold Gå til navigasjon

Her jobber vi

Burkina Faso

Burkina Faso

Burkina Faso er et av verdens fattigste land.

Burkina Faso er et av verdens fattigste land og rangerer i 2018 nær bunnen av FNs Indeks for menneskelig utvikling (plass 183 av 189 land).

I likhet med andre land i Sahel-området har Burkina Faso opplevd politisk uro og usikkerhet, og har i de senere år blitt et mål for ekstremist- og terroristgrupper. Angrepene begynte i nord på grensen til Mali, men har siden spredt seg. Flere angrep har funnet sted i hovedstaden Ouagadougou, senest i mars 2018 da den franske ambassaden og hærens hovedkvarter i Ouagadougou ble angrepet.

De senere årene har landet gjort betydelige økonomiske framskritt, men dette har i liten grad kommet vanlige folk til gode. Jordbruket sysselsetter omlag 80 prosent av befolkningen, tørketiden kan være lang og vannmangel er et stort problem. Da migrerer imidlertid flere hundre tusen jordbruksarbeidere til nabolandene på jakt etter arbeid. Pengene de tjener sendes hjem, og er av stor betydning for landets økonomi. De viktigste eksportartiklene er, ifølge FN, gull og bomull.

Nær 45 prosent av befolkningen er under 15 år, og befolkningsveksten er stor (ca 3 prosent årlig). Man regner med at innbyggertallet kommer til å nå 21,5 millioner i løpet av 2020. Kun ett av tre barn fullfører grunnskolen med ønskede ferdigheter i lesing og regning. Færre jenter enn gutter fullfører utdanningen sin, og omtrent halvparten av alle jenter er gift før de fyller 18.

På grunn av alt dette faller mange barn utenom skolesystemet. Mange må arbeide for å hjelpe til med å forsørge familien. Med programmet Speed School (hurtigskoler) hjelper Strømmestiftelsen disse barna tilbake til skolebenken. Den intensive, gratis utdanningen skal hjelpe barna tilbake til skolebenken. Les mer om Speed School her, eller se videoen nedenfor:


Tilbake til oversikten over landene vi jobber i.

Om Burkina Faso

 • Hovedstad:

  Ouagadougou
 • Befolkning:

  19.6 millioner
 • 45 prosent av befolkningen er under 15 år
 • Om arbeidet:

  Vi startet arbeidet her i 2000
  Vi har 5 partnere her
 • Metode: