2021-uganda-skredder-lawrence-mukisa
- Oppsigelsen ble faktisk det jeg trengte for å komme meg videre i livet, sier Lawrence (28) fra Uganda. Foto: Sofi Lundin

Pandemien ga drømmejobben

For Lawrence ble pandemien starten på en ny karrière.

I hovedstaden Kampala i Uganda møter vi Lawrence Mukisa (28). Han var maskinoperatør på en stor fabrikk i Kampala da pandemien kom. Han jobbet syv dager i uka og tjente 250,000 shilling (rundt 600 kroner) i måneden. 

– Jeg gikk til den samme jobben i alle år. Men hele tiden hadde jeg også store drømmer om å gjøre noe helt annet. Da oppsigelsen kom, kom den som et sjokk, men det var også det som skulle til for å få en forandring. For meg ble pandemien også starten på noe nytt, sier Mukisa. 

Når Strømmestiftelsen møter ham i den nyåpnede butikken i Kibuli, sitter han bak symaskinen og syr på en kjole som en kunde har bestilt. Med hjelp av sparepenger og et lån fra moren leier han et rom der han syr klær på bestilling. 

– I alle år gikk jeg og drømte om akkurat dette. Det var dette jeg ville, men jeg klarte aldri å si opp jobben. Oppsigelsen ble faktisk det jeg trengte for å komme meg videre i livet, sier han og smiler. 

Men å starte eget firma og virksomhet midt i en pandemi byr på utfordringer. 
– Det vanskeligste er å opparbeide et kundenettverk og skape et navn. Men jeg er i gang, og jeg tenker at dette bare er begynnelsen på en lang reise. Drømmen er at jeg en dag blir en kjent merkedesigner. Denne jobben gir meg fred i sjelen, sier Mukisa. 


 

Tekst og foto: Sofi Lundin, Uganda