phew-phew-2

"Alle barn har rett til hvile, fritid og lek"

Dette sier FNs barnekonvensjon artikkel 31. I Myanmar gir du som Hjertevenn trygge barnehageplasser til barn fra fattige familier. 

Bli med til Myanmar, lær gøye leker og se hvordan barn har det der.

2017_niger_speed-school_tolondi_torleif-0598

"Alle barn har rett til skole og utdanning"

Dette sier FNs barnekonvensjon artikkel 28, men i Niger får bare noen barn denne muligheten. Som Hjertevenn gir du skoleplass til barn i Niger. 

Her kan du bli bedre kjent med landet Niger og barn som bor der. 

2018 Nepal Travel with Returkraft

"Alle barn har rett til beskyttelse mot diskriminering"

Dette sier FNs barnekonvensjon artikkel 2. Diskriminering betyr å behandle folk forskjellig. I Nepal gjør diskriminering livet vanskelig for mange barn. 

 

Historien om da Ullrik besøkte Sunil (5) i Nepal

ullrik-pa-gresset_720x480

Bli kjent med sauen Ullrik!

Ullrik er sau og maskot for Strømmestiftelsen. Ullrik elsker å reise, dele og å bli kjent med nye mennesker. Ullrik hater urettferdighet. Sauer er flokkdyr, og Ullrik elsker å være del av en flokk. Han vet nemlig at når vi er mange som går sammen, så kan vi forandre verden. Ullrik sier: «Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!»

Dans med Ullrik og barna i Nepal

Klarer du å danse som Ullrik? 
Del gjerne en dansefilm under emneknaggen #ullrikdans på Instagram og tagg @strommestiftelsen. 
Vi sender en overraskelse i posten til de som deler en liten film der de danser slik som Ullrik gjør på filmen. 

henrik-syse-prio-picture

Hvorfor la barna være Hjertevenn:

«Jeg er så glad i fortellinger og formidling. I de gode fortellingene finner vi oss selv, vi får bruke fantasien vår, og vi kan tenke ut nye løsninger på vanskelige og store problemer. Gjennom Hjertevenn kan vi fortelle de sanne og sterke fortellingene og dermed lære om verden – og om hva vi, både store og små, kan gjøre av gode ting for menneskene i denne verden.» 

- Henrik Syse, forfatter, filosof, forsker og Strømmestiftelsen-venn. Foto: Prio

Meld deg på den digitale familiepakken

Hjertevenn er for alle som ønsker å hjelpe barn. Noen Hjerte­venn-faddere er selv barn, andre har barn eller barnebarn. Mange er Hjertevenn helt uavhengig av om de selv har barn eller ikke. 

Noen har spurt etter et opplegg som kan engasjere og motivere barn til å bry seg om andre. Vi har derfor laget en digital familiepakke som dere kan velge å motta i tillegg til øvrig informasjonsmateriell fra oss. Innholdet vil være tilpasset barn. Familiepakken vil inneholde historier, eksempler og bilder som er valgt ut for å passe for barn fra 2 til 8 år, og fra 8 til 14 år. Vårt ønske er at fortellingene og historiene skal inspirere alle Hjertevenner, uansett alder. 

Å motta familiepakken koster ikke noe ekstra for deg som er Hjertevenn. Du kan selvsagt motta familiepakken selv om du ikke har barn. Har du ikke fått meldt inn at du ønsker pakken, kan du bestille den på en av disse tre måtene:

  • Send sms "Familiepakke" til 03002
  • Ring telefon 38 12 75 00  
  • Send e-post til hjertevenn@strommestiftelsen.no
    NB: Vi trenger ditt mobilnummer og din e-post for å kunne sende deg digitale ­historier og hilsener.
Går pengene direkte til ett barn?

Som Hjertevenn hjelper du barn til en trygg hverdag, oppvekst og fremtid. Vi har lagt opp fadderprogrammet etter en modell som gjør at hjelpen når fram til flest mulig barn.

Tidligere ga hver Hjertevenn direkte til ett barn. Etterhvert vokste arbeidet, og vi så at flere barn kunne få hjelp om vi gikk over til en mer jevn fordeling av midlene til barna. I dag hjelper Hjertevenn-fadderne alle barna som er med i prosjektene til Strømmestiftelsen, det er flere hundre tusen. Denne måten å hjelpe på har resultert i lavere administrasjonskostnader og ført til at flere barn nå får hjelp for de samme midlene.  

- Vi vil gjøre det vi kan for å beholde nærheten mellom Hjertevennene og fadderbarna, og samtidig være kostnadseffektive slik at mest mulig kan brukes til det beste for barna, sier Hjertevenn-ansvarlig Gro Justnæs Kiledal.

Hvem får hjelp av Hjertevenn-faddere?

Barn som trenger barnehage
Mange barn er hjemme alene, overlatt til seg selv, mens foreldrene går på jobb. Ikke alle har råd til barnehage. Hjertevenner gir trygge barnehageplasser slik at barna får en trygg hverdag og foreldrene kan jobbe og tjene penger slik at familien kan overleve.

Barn som trenger skoleplass
Mange foreldre har ikke råd til å sende barna på skole. Både fordi en skoleplass koster – og fordi foreldre ofte ikke har råd til å unnvære viktig arbeidskraft.
Hjertevenner gir gode skoleplasser til barn i Afrika og Asia.

Barn som trenger beskyttelse
Over en million barn blir hvert år utsatt for menneskehandel. Flere av dem havner i slavearbeid, som steinknusing, tekstilfabrikker eller bordeller. Gjennom utdanning og kunnskap jobber vi for å forhindre dette.

Ungdom som trenger håp
Gjennom ungdomsgrupper støttet av Hjertevenner får unge mennesker utdanning, kunnskap om rettigheter og yrkesopplæring. De blir sett og får tro på seg selv og framtiden. I tillegg har ungdomsgruppene forhindret 50 000 barneekteskap. Her blir ungdom sjef i eget liv!

Hjertevennarbeid finnes i Nepal, Bangladesh, Myanmar, Mali, Burkina Faso, Niger, Uganda, Tanzania og Sør-Sudan.

Hva med personvern for fadderbarna?

Fadder-barnas beste vil alltid være vår første prioritet.

Noen ganger vil det føre til at vi må anonymisere hvor barna kommer fra, bruke illustrasjonsfoto eller fiktive navn. Noen barn vi hjelper bærer med seg historier vi hverken kan, vil eller skal dele.

Samtidig: Når for eksempel et barn har tatt igjen tre års skolegang i løpet av ni måneder – attpåtil ved siden av hus­arbeid og lang skolevei – ja, da er det en prestasjon som vi gjerne forteller om, med reelt navn, alder og et ekte bilde.

Hvilken informasjon får jeg som Hjertevenn?

Når du blir Hjerte­venn, får du en velkomsthilsen fra oss. Hver jul får du der­etter en julehilsen. I tillegg kan du lese historier om ulike fadderbarn i vårt magasin, som kommer ut fire ganger i året. Det får du automatisk når du blir Hjertevenn. Ønsker du heller å motta magasinet elektronisk, er det fint om du gir oss beskjed, eller ordne selv via «min side».

Har vi din e-postadresse, vil du i tillegg motta digitalt nyhetsbrev.

Er du registrert hos oss med ditt mobilnummer, vil du også av og til kunne få noen sms-er fra oss.

Det er egne utsendinger i tillegg for deg som ønsker den digitale familie­pakken.

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Vipps eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGiro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.

Hva gjør dere med mine personopplysninger?

Personvernerklæring for deg som er giver til Strømmestiftelsen

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt.

Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Strømmestiftelsen. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av frivillig innrapportering av skattefradrag. Unødvendige opplysninger vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen. Generalsekretæren er behandlingsansvarlig.

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes.

Du kan kontakte vår giverservice på tlf. 38 12 75 00 dersom du vil rette feil i navn og adresse, vil endre type eller antall henvendelser, be om å avslutte givertjenesten, bli slettet eller inngå faste giveravtaler.

Får jeg inntektsfradrag på gavene mine?

Ja, du kan få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) etter gjeldende regler for gaver mellom kr. 500,- og 25.000,- til frivillige organisasjoner.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte, så du trenger bare oppgi det en gang.

Hvordan endre kontaktinformasjonen dere har om meg?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en e-post til post@strommestiftelsen.no eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00. Vi hjelper deg gjerne!

Kan familien min hjelpe?

Hjertevenn er for alle som ønsker å hjelpe barn. Noen Hjerte­venn-faddere er selv barn, andre har barn eller barnebarn. Mange er Hjertevenn helt uavhengig av om de selv har barn eller ikke.

Noen har spurt etter et opplegg som kan engasjere og motivere barn til å bry seg om andre. Vi har derfor laget en digital familiepakke som dere kan velge å motta i tillegg til øvrig informasjonsmateriell fra oss. Innholdet vil være tilpasset barn. Familiepakken vil inneholde historier, eksempler og bilder som er valgt ut for å passe for barn fra 2 til 8 år, og fra 8 til 14 år. Vårt ønske er at fortellingene og historiene skal inspirere alle Hjertevenner, uansett alder.

Å motta familiepakken koster ikke noe ekstra for deg som er Hjertevenn. Du kan selvsagt motta familiepakken selv om du ikke har barn. Har du ikke fått meldt inn at du ønsker pakken, kan du bestille den på en av disse tre måtene:

PS: Vi trenger ditt telefonnummer og din e-post for å kunne sende deg digitale ­historier og hilsener.

Hvor mye går til formålet?
Er det bindingstid?

Som Hjertevenn-­fadder utgjør du en forskjell for barna du hjelper. Du kan være Hjertevenn så lenge du vil. Det er ingen bindingstid, men vi håper selvsagt at du blir med oss lenge.

Oppsigelsen gjøres ved å ringe oss på telefon 38 12 75 00 eller sende e-post til ­hjertevenn@strommestiftelsen.no

Er det noe du lurer på eller reagerer på, håper vi du sier fra til oss.