2018 woman on the market Tanzania

Verden i bilder

Her kan du se fire bilder som viser noe av aktiviteten, gleden og engasjementet vi kan oppleve blant menneskene vi i Strømmestiftelsen arbeider sammen med .

Tanzania
Det er et yrende liv på markedet i Kisewa utenfor Dar-es-Salaam. En kvinne er på vei inn i markedet med et plastfat på hodet. En mann sorterer det som er igjen av gulrøttene, og håper han kan kjøpe andresorteringen noe billigere. Og Chico Hamisi Juma teller dagens omsetning. Hun har solgt nesten alt hun hadde med seg på markedet denne dagen. 

Foto: Egil Mongstad
2018 Tanzania father and son OCODE
Tanzania
En far og en sønn. Bildet ble tatt i en landsby utenfor Dar-es-Salaam i Tanzania. Gutten gikk i førskolen. Etter endt skoledag ble sønnen hentet av far. Hjemme kunne han være sammen med pappa, og etter at han hadde matet endene og hønene og sett litt i boken han hadde med hjem fra førskolen, kunne han kose seg på pappas fang. Et herlig øyeblikk med gode følelser.  
Foto: Egil Mongstad
2015 Burkina Faso Adult Education
Burkina Faso
Glede! Når bokstavene får mening og setningene får innhold forandrer også verden seg. Kvinnene i denne klassen har aldri lært å lese og skrive. På markedene har de blitt lurt fordi de ikke kunne tallene og bokstavene. Nå får de voksenopplæring og lærer bokstavene og tallene. 
– Nå skal ingen få lure meg på markedet lenger, sier en av kvinnene.
Foto: Egil Mongstad
2018 children's wedding Nepal
Nepal
FN anslår at koronapandemien kan føre til sterk økning i antall barneekteskap. I Nepal gjør pandemien at enkelte fremskynder barneekteskap fordi de må ha færre gjester. Dermed blir en ofte dyr fest noe billigere.  Dette bildet er arrangert. Innbyggerne i denne landsbyen stilte velvillig opp for å hjelpe oss å sette søkelys på dette viktige temaet. 
Foto: Øystein Venås Sørensen