Ekstremvær, flom og tørke tvinger utallige mennesker på flukt, i tillegg til at mange av verdens fattigste opplever vanskeligere kår for jordbruk, husdyrhold og generell matsikkerhet.
Rundt 132 millioner lever i områder med fare for storflom. De fattigste landene har bidratt minst verdens CO2-utslipp, men rammes hardest. Drastiske klimatiltak må til for å begrense global oppvarming og dermed hindre økt fattigdom.
Klimatilpasning og gode strategier for å imøtekomme nye miljø- og klimakatastrofer er derfor svært viktig. Slik kan fattige land bli mindre sårbare og bedre ruste seg mot klimaendringene.
I Strømmestiftelsen jobber vi for eksempel med finne gode løsninger for avfallsproblematikken i urbane områder i Mali og å forbedre jordbruk og matproduksjon i Tanzania, gjennom å skape bærekraftige jobber.
Et av delmålene i FNs bærekraftsmål 1 er å gjøre verdens fattigste mindre utsatt for og mindre sårbare for klimarelaterte ekstremhendelser og andre økonomiske, sosiale og miljømessige påkjenninger og katastrofer.