Gå til innhold Gå til navigasjon

Jobb gir trygghet

Jenter i Bangladesh som holder lykter i mørket.

«Vi gir ikke gaver.
Vi gir jobbmuligheter.»
- Strømmestiftelsen

icon-money

Hvordan skapes jobbene?

1
Strømmestiftelsen gir fattige, idérike mennesker tilgang til yrkesopplæring og små lån slik at de kan få en inntekt og en tryggere framtid.
2
Fattige får sjelden ta opp lån i vanlige banker. De mangler ofte sikkerhet og egenkapital. Dette problemet gjør vi noe med.
3
Gjennom yrkesopplæring og spare- og lånegrupper får fattige muligheten til å utvikle egne ideer og skape seg et levebrød.
4
Fattige mennesker bør fremheves som ressurser, ikke passive mottakere. De kan og de vil gjøre noe med eget liv, bare de får muligheten.

Jobb gir trygghet

Vi gir mennesker jobbmuligheter

Når du ikke kan forsørge familien din, ha mat på bordet eller tak over hodet, forsvinner også fremtidshåpet. Fattigdom er mangel på utdanning, trygghet, forutsigbarhet og innflytelse. Uten jobb og inntekt har du rett og slett ingen sjans, når det ikke finnes noe Nav-kontor som kan hjelpe deg!

Strømmestiftelsen har ikke hele løsningen på verdens fattigdom. Men vi har en løsning for fattige, idérike mennesker som trenger en mulighet til å få seg en jobb og en tryggere inntekt. Milde gaver forbedrer sjelden levekårene over tid, mens jobbskaping er en effektiv og verdig form for utvikling.

tanzania, fiskerlandsby
Hva er mikrofinans?
Mikrofinans byr på tjenester innen sparing, lån, forsikring, overførsler og opplæring i økonomistyring.
Mikrofinansskolen
Hvordan kan fattige komme ut av fattigdom? Det finnes ingen magisk løsning, kun hardt arbeid.
Fokus på kvinner
Mer enn én milliard mennesker lever i ekstrem fattigdom i dag. Et stadig økende flertall av disse er kvinner.
Renter

Det dyreste lånet for en som er fattig, er det lånet hun/han aldri fikk. Hvordan settes rentene? Og klarer de å betale tilbake?

Basert på tillit

I et vanlig banksystem må låntakeren stille sikkerhet for å få lån, noe fattige mennesker ofte mangler. 

Rettigheter

Vi jobber for at mennesker får sine rettigheter oppfylt, slik at de kan få tro og styrke på at de selv kan bidra til et bedre samfunn.