2021 Testamentary Gifts
En av elevene i Act:Now klassen på hjemmebesøk hos en familie i Nepal.

Utveksling gir studiepoeng

Endelig! Etter koronapandemi og nedstengt skole starter Hald Internasjonale skole i Mandal opp igjen til høsten.

Nå kan vi starte igjen, sier Ragnhild Madland. Hun leder Strømmestiftelsens utvekslingsprogram, Act Now, og er jublende glad for at de snart kan ta imot ungdommer til Act Now. I studiet inngår også flere måneders praksis i et av Strømmestiftelsens samarbeidsland. Ungdommene kommer først til Mandal, der de får et forberedelseskurs før de reiser ut i team på to og to. De blir tatt godt vare på av våre lokale samarbeidspartnere, som også gir ekspertråd på sikkerhet. Hver student blir også fulgt nøye opp av oss ved skolen i Mandal, som sammen med Strømmestiftelsen har det overordnede sikkerhetsansvaret, sier Madland.

– Hva med korona?
– Våren 2020 hentet vi de norske deltakerne hjem før tiden. I år har vi ikke hatt utveksling, og til høsten får ingen reise før de er vaksinert og forholdene trygge der de skal. Elevene reiser ut i oktober, men det kan også bli utsatt til januar dersom situasjonen krever det, sier Madland, som uansett kan love hver deltaker «Et år av en annen verden». 

Act Now er et utvekslingsprogram der deltakerne får lære om kultur og fattigdomsbekjempelse.
– Studiet gir ledererfaring. Det utruster ungdom til å være med å endre sitt eget samfunn og til å delta i kampen for en mer rettferdig verden. Det er også mulig å følge studier og ta eksamen og få studiepoeng fra NLA Høgskolen. Det å bo i et av våre samarbeidsland, sitte på gulvet og spise et måltid sammen med en vertsfamilie, og bli kjent med folk og kultur, er en helt unik form for læring, sier Madland. Hun har selv vært Act Now-student.

– Jeg reiste med Act:Now til Bangladesh da jeg var 19 år. Jeg dro med et syn på meg selv som sentrum av universet, og kom hjem med en litt mer ydmyk holdning til verdenssystemet og kampen for rettferdighet. Det inspirerte meg til studieretningen jeg valgte, og det inspirerer meg fortsatt hver eneste dag, sier Madland.
Vil du oppleve «Et år av en annen verden», og er du mellom 18 og 25 år? Da er dette en unik mulighet.

Søknadsskjema finner du på www.hald.no 


Tekst Nine Justvik    Foto Hald Internasjonale skole