Gå til innhold Gå til navigasjon

Rettigheter forandrer samfunn

Nepal, to kvinner, nærbilde
Alle har rødt blod.
Det er ikke forskjell på oss.
Vi er alle like.
...
«Hvorfor gjelder ikke det meg?»
icon-rights
1
Overalt i verden blir mennesker undertrykt. Mangel på penger gir fattige mangel på frihet og valg, mens i mange samfunn er også kastesystem og gamle kjønnsroller sterkt gjeldende for å holde mennesker nede.
2
Strømmestiftelsen er en rettighetsbasert organisasjon. Vi jobber for at mennesker i våre prosjekter får sine rettigheter oppfylt, slik at de kan leve i et mer rettferdig samfunn og få tro og styrke på at de selv kan bidra til forandringen.
3
Sammen blir man sterkere til å kreve sin rett. Strømmestiftelsen gir menneskene i våre prosjekter opplæring og verktøy så de kan lære om sine egne rettigheter, få tro på seg selv og mulighetene til å påvirke sitt eget samfunn.

 

Barn, ungdom og voksne

Alle våre prosjekter inneholder en rettighetsbasert tilnærming, både for barn, ungdom og voksne.

Speed School

Alle barn har rett til utdanning. Mange barn i Vest-Afrika blir ofre for menneskehandel og tvangsarbeid, eller giftes bort. Speed School gir dem muligheten til å ta igjen tapt skolegang på bare ni måneder.

Sjef i eget liv

Sjef i eget liv er et livsmestringskurs for ungdom for å gjøre dem stolte og selvstendige, gi kunnskap om rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. 

Community Based Organisations

«Sammen er vi sterke.» Denne tanken er sentral i arbeidet for samfunnsbaserte organisasjoner som bygger opp nettverk for å kreve sine rettigheter fra de ansvarlige myndighetene.