Gå til innhold Gå til navigasjon

Slik bekjemper vi fattigdom gjennom rettigheter og samfunnsbygging

Nepal, to kvinner, nærbilde
1
Overalt i verden blir mennesker undertrykt. Mangel på penger gir fattige mangel på frihet og valg, mens i mange samfunn er også kastesystem og gamle kjønnsroller sterkt gjeldende for å holde mennesker nede.
2
Strømmestiftelsen er en rettighetsbasert organisasjon. Vi jobber for at mennesker i våre prosjekter får sine rettigheter oppfylt, slik at de kan leve i et mer rettferdig samfunn og få tro og styrke på at de selv kan bidra til forandringen.
3
Sammen blir man sterkere til å kreve sin rett. Strømmestiftelsen gir menneskene i våre prosjekter opplæring og verktøy så de kan lære om sine egne rettigheter, få tro på seg selv og mulighetene til å påvirke sitt eget samfunn.
Alle har rødt blod.
Det er ikke forskjell på oss.
Vi er alle like.
...
«Hvorfor gjelder ikke det meg?»
icon-rights

 

Barn, ungdom og voksne

Alle våre prosjekter inneholder en rettighetsbasert tilnærming, både for barn, ungdom og voksne.

Speed School

Alle barn har rett til utdanning. Mange barn i Vest-Afrika blir ofre for menneskehandel og tvangsarbeid, eller giftes bort. Speed School gir dem muligheten til å ta igjen tapt skolegang.

Sjef i eget liv

Sjef i eget liv er et livsmestringskurs for ungdom for å gjøre dem stolte og selvstendige, gi kunnskap om rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. 

Community Based Organisations

«Sammen er vi sterke.» Denne tanken er sentral i arbeidet for samfunnsbaserte organisasjoner som bygger opp nettverk for å kreve sine rettigheter fra de ansvarlige myndighetene.