Gå til innhold Gå til navigasjon

Rettigheter forandrer samfunn

Nepal, to kvinner, nærbilde
Alle har rødt blod.
Det er ikke forskjell på oss.
Vi er alle like.
...
«Hvorfor gjelder ikke det meg?»
icon-rights
1
Overalt i verden blir mennesker undertrykt. Mangel på penger gir fattige mangel på frihet og valg, mens i mange samfunn er også kastesystem og gamle kjønnsroller sterkt gjeldende for å holde mennesker nede.
2
Strømmestiftelsen er en rettighetsbasert organisasjon. Vi jobber for at mennesker i våre prosjekter får sine rettigheter oppfylt, slik at de kan leve i et mer rettferdig samfunn og få tro og styrke på at de selv kan bidra til forandringen.
3
Sammen blir man sterkere til å kreve sin rett. Strømmestiftelsen gir menneskene i våre prosjekter opplæring og verktøy så de kan lære om sine egne rettigheter, få tro på seg selv og mulighetene til å påvirke sitt eget samfunn.

 

Risikoutsatte barn

Strømmestiftelsen jobber for å sikre risikoutsatte barns rettigheter, og gir dem en mulighet til å få en sunn utvikling og et godt liv.

Alalay

Det er tre grunner til at de fleste gatebarn i La Paz sniffer lim: De glemmer at de fryser. De glemmer at de er sultne. Og de glemmer alt det vonde de har opplevd.

Speed School

Mange barn i Vest Afrika blir ofre for menneskehandel og tvangsarbeid, eller giftes bort. Speed School gir dem muligheten til å ta igjen tapt skolegang på bare ni måneder.

Ungdom og voksne

Mange av prosjektene inneholder også en rettighetsbasert tilnærming rettet mot ungdom og voksne:

Shonglap
I Bangladesh har unge jenter nesten ingen muligheter til å bestemme over seg selv. Utdanningen "Shonglap" gjør dem til sjef i eget liv.
Samvad
Kasteløs, men kampklar. I Nepal gir utdanningen "Samvad" kasteløs ungdom en ny sjanse i livet, og en mulighet til kreve sin rett.
Community Based Organisations
«Sammen er vi sterke.» Denne tanken er sentral i arbeidet for samfunnsbaserte organisasjoner. Det kan du lese mer om her.