Gå til innhold Gå til navigasjon

Operasjon Dagsverk 2020: Push grensene

Ung kvinne går alene_2

Årets Operasjon Dagsverk (OD) går til Strømmestiftelsens livsmestringskurs for 10.200 unge i Nord- Uganda.

Livsmestringskurset er for ungdommer mellom 13-19 år som har flyktet fra den brutale borgerkrigen i Sør-Sudan. Lokale ungdommer i Uganda får også mulighet til å ta kurset. Programmet er en del av Strømmestiftelsens mangeårige arbeid for ungdom som har gått glipp av skolegang - Sjef i eget liv.

Årets prosjekt på 1-2-3

Operasjon Dagsverk tiltak-1: Traumebehandling
Traumebearbeiding

Mange unge på flukt er blitt utsatt for vold og overgrep. Dette gjør at både skolen og hverdagen kan bli vanskelig å håndtere. Prosjektet tilbyr gruppeterapi og samtaler for ungdom som sliter med vanskelige opplevelser. 

Operasjon Dagsverk tiltak-2: Dialog
Dialog

Ungdom som har flyktet til Nord-Uganda lever side om side med lokalbefolkningen. Prosjektet skal jobbe for at de to gruppene skal bli kjent og forstå hverandre bedre, for å unngå konflikt. Programmet er designet slik at ungdommene skal spre denne kunnskapen videre.

Operasjon Dagsverk tiltak-3: Utdanning
Utdanning

Uten grunnleggende utdanning har du få muligheter i livet. Prosjektet skal gi lese- og skriveopplæring, og opplæring i et yrke. Med utdanning kan ungdom selv skape seg en bedre framtid.

Slik foregår OD

Operasjon Dagsverk 2020: Entusiastiske ungdommer med stort banner
Internasjonal uke

Under Internasjonal uke 13.-23. oktober vil norsk ungdom lære om prosjektet, tematikken og om hvorfor det er urettferdigheter i verden. Det vil holdes foredrag på skoler som ønsker det og sammen har vi laget undervisningsopplegg som følger læreplanmålene som lærere selv kan bruke i klasserommet. 

To jenter smiler og legger en hånd på hverandres skuldre
OD-dagen

På OD-dagen 29. oktober skal elevene jobbe inn penger til årets prosjekt. Leter du etter en jobb på OD-dagen? Se her! Ønsker du å bidra, kan du ansette en elev på OD dagen her. På selve dagen er det også gode muligheter for å gi et bidrag til innsamlingen digitalt - følg med i dagene rundt 29. oktober.