2020-strikkegenser-marna-haugen
Marna Haugen med genseren hun har designet. Garn og oppskrift kan bestilles i vår nettbutikk og finnes i fargene sennepsgul, sand og pudderrosa.

Marnagenser

Strikkefeberen er over oss som aldri før, og garn strikkes og omdannes til de vakreste plagg i ulike størrelser, farger og fasonger.

Marna Haugen – også kjent som bloggeren Komikerfrue – har designet en genser som nå blir solgt til inntekt for arbeid blant jenter i noen av verdens aller fattigste land. Genseren har hun utformet og laget i samarbeid med Rauma Garn og Langfeldt garn. Og nå håper hun mange vil benytte lange høstkvelder til å stikke seg en ny genser og samtidig støtte Strømmestiftelsens arbeid blant unge jenter i noen av verdens fattigste land.

– Da jeg lagde genseren, så jeg for meg jenter jeg har møtt i andre deler av verden, og tenkte på jentene jeg for noen få år siden møtte på en reise til Nepal. De fikk selvtillit, utdanning og yrkesopplæring gjennom gruppene Samvad, som Strømmestiftelsen driver. Mange av dem kom fra de laveste kastene og hadde opplevd både ydmykelse og fornedrelse. Livsmestringskurset Samvad gav dem tro på at de hadde en stemme, rettigheter og muligheter.

Forandringen som skjedde med den enkelte jenta og det som skjedde i gruppene, var helt utrolig å være vitne til. Det samme opplevde jeg i Kenya og Uganda da jeg besøkte tilsvarende grupper som der går under navnet Bonga, forteller Marna.

Hun forteller at hun gang på gang har blitt helt satt ut av å oppleve menneskers evne og vilje til å reise seg fra urettferdighet og undertrykkelse.

– Når jeg har besøkt mennesker som får starthjelp gjennom Strømmestiftelsen ser jeg at forandring er mulig. Det nytter å bry seg, og det er ikke alltid så mye som skal til for at endring skjer. Vi kan alle være med og bidra til å gjøre verden litt mer rettferdig. Jeg vil gjøre det jeg kan for å bekjempe fattigdom, og det ville være fint om du og er med på det, sier Marna Haugen.

– Kampen mot fattigdom har blitt enda mer utfordrende i koronatiden. Derfor varmer det dobbelt at Marna Haugen har designet en genser som kan varme kalde vinterkropper og bidra med håp og utdanning for jenter i våre program. Vi er glade for å se at mange allerede har bestilt strikkeoppskriften og garnet fra vår nettbutikk, sier Gase Handeland, markeds og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen.

Genseren, og en hel rekke andre fine gaver og artikler kan du kan du finne og lese mer om i vår nettbutikk.

Takk for at du handler smart og er med oss i kampen mot fattigdom.

PS! Har du bilder fra når du sitter og strikker, eller når genseren er ferdig og i bruk, så del dem gjerne med oss på instagram: Slik tagger du: #strømmestiftelsen #raumagarn #vaarlilleverden #marnagenser

Tekst Egil Mongstad,   Foto Marna Haugen, Dexter Burøe