ukraina-flag-people-solidarity-pixabay-chialo-7046944
Hjelp Ukrainas flyktninger! Gi en gave på Vipps. Foto: ChiaJo fra Pixabay 

Hjelp Ukrainas flyktninger!

Gi din gave via Vipps

Ønsker du å støtte Ukrainas flyktninger?
Vipps til 03002 og merk med "Ukraina".

ukraina-refugees-bild-2-foto-mircea-restea (1199x370)
Hjelp Ukrainas flyktninger! Foto: Mircea Restea

Din gave vil bli videreformidlet til vår svenske samarbeidspartner, Erikshjelpen, som gir humanitær hjelp både inne i Ukraina og på grensene i Moldova og Romania.

Dette blir innsamlede gaver brukt til:

Inne i Ukraina sitter det i bomberom og kjellere mange kvinner, barn og eldre som ikke fått med seg noe hjemmefra, eller de har mistet hus og hjem. Familier får økonomisk støtte og nødhjelp som mat, vann, tepper og klær, medisinsk utstyr og andre nødvendige forsyninger.

I Moldova bistår Erikshjelpen de ukrainske flyktningene med psykososial støtte, sosialhjelp og trygge, barnevennlige aktiviteter ved flyktningemottakene. Mange mindreårige krysser grensene uten foreldre eller andre foresatte, uten dokumentasjon på hvem de er. Noe av støtten går derfor også til å registrere barnas identitet, så de lettere kan bli gjenforent med sin familie senere. 

I Romania får de ukrainske flyktningene sosialhjelp og noe så praktisk som ladere til mobiltelefoner. Mange har etterlatt sine brødre, fedre, sønner og eldre familiemedlemmer, og er desperate etter å vite hvordan det går med dem. Men mange fikk ikke med seg laderen sin. Strøm på mobilen gjør det mulig for dem å holde kontakten med sine kjære igjen.

Gi din gave via Vipps

Ønsker du å støtte Ukrainas flyktninger?
Vipps til 03002 og merk med "Ukraina".