2021 CHOSEN commercials (487x444)

FATTIGDOMSBEKJEMPER TIPS

Hvor kommer produktet fra, hvordan er det laget og hva er det laget av? Ringvirkningene av dine spørsmål kan være større enn du tror,

Å være en bevisst forbruker handler om å ta vare på det vi har, kjøpe brukte ting og produkter av god kvalitet som er produsert under gode arbeidsforhold. 

Hva betyr det?
Rettferdig handel betyr å kjøpe produkter som er produsert under anstendige arbeidsforhold og som sikrer produsentenes og arbeidernes rettigheter. Still spørsmål. Hvor kommer produktet fra, hvordan er det laget og hva er det laget av? Er du i tvil, la være å kjøpe varen – eller spør! Ringvirkningene av dine spørsmål kan være større enn du tror, og kan bli et bidrag i kampen mot fattigdom.

 

Her er fire produkter som vi liker veldig godt.

5solcellelampe-3

Solcellelampe

Det norske selskapet Bright Products har levert solcelleprodukter siden 2016 og gjort hverdagen enklere for mer enn 13 millioner mennesker.
I områder med dårlig tilgang til elektrisitet gjør lampene at barn kan gjøre lekser om kvelden og familier får strøm til hjemmene sine. Vi selger lampene i vår egen nettbutikk
 
1skjort-sela (789x892)

Skjørt

Da Margrete Seiersnes og Anne Stine Kaaen var i Uganda i 2016 gjennom vårt utvekslingsprogram Act Now, fikk de ideen om å utvikle et eget klesmerke, Sela the Brand, som også kunne bidra til gode arbeidsplasser i landet. Sammen med dyktige medeiere og syersker i byen Mbale tilbyr de nå etiske klær og tilbehør til bevisste forbrukere i Norge. Dette er jobbskaping på sitt beste! 
mio-skjerf-natur-close-to-my-heart

Skjerf

Klesmerket Close to My Heart ble født i Nepal da designer Siv Katralen var på klatretur i Himalaya. Hun falt pladask for landet og fant også her sitt første produkt – et kasjmirskjerf. En familiedrevet bedrift i Kathmandu begynte å produsere skjerfene. Vi selger de fantastiske skjerfene i vår egen nettbutikk – hvor halvparten av salgssummen går til livsmestringskurs for unge jenter i Nepal. 
Tre jenter med chosen-gensere

Genser 

Chosen er et norsk klesmerke som samarbeider tett med en fabrikk i Bangladesh. Klærne blir produsert etter høy etisk standard, gode arbeidstider, anstendig lønn, arbeidskontrakt og i trygge lokaler.
Du kan få kjøpt en egen, spesialdesignet Chosengenser i vår nettbutikk.