Gå til innhold Gå til navigasjon

Bli Fattigdomsbekjemper

Fattigdomsbekjemper er en fast givertjeneste hos Strømmestiftelsen for ungdom.

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å gi fast hver måned (min. beløp: kr. 50,-). Som Fattigdomsbekjemper hjelper du barn, styrker du foreldre og bygger samfunn.

Også får du en fet t-skjorte med på kjøpet. God deal, rett og slett!

vervegjeng-skjaergards

Bli med å forandre verden! Som engasjert ungdom og fattigdomsbekjemper kan du bidra til å gjøre en reell forskjell.

2glade-jenter-fra-nepal_web

Ditt engasjement vil spre håp og glede for mange som trenger hjelp. Som her - for barn og unge i Nepal.

Totalt hjalp Strømmestiftelsen 1 001 745 mennesker i 2018.
Men vi kan ikke gi oss!
Fremdeles lever altfor mange mennesker i ekstrem fattigdom,
og må klare seg for under 1,9 dollar (ca 18 kroner) om dagen.
Bli med i kampen mot fattigdom!

Se på World Poverty Clock hvor mange mennesker man regner med kommer ut av fattigdom akkurat .

Jeg vil bli fattigdomsbekjemper

Jeg ønsker å gi et månedlig beløp

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Du hjelper barn med skolegang

Mange barn får aldri begynne på skolen, eller blir tvunget til å slutte underveis. Som fattigdomsbekjemper støtter du Speed School. Dermed hjelper du dem tilbake til skolen.

1

Speed School (hurtigskoler) er en intensiv utdanning i Mali, Burkina Faso og Niger for barn som har gått glipp av skolegang. Målet med Speed School er å hjelpe barna tilbake til skolebenken.

2.

Speed School er for barn i alderen åtte til tolv år. Noen av barna har vært tvunget til å slutte i grunnskolen, mens andre aldri har fått muligheten til å begynne. Jenter er spesielt utsatt og trenger hjelp.

3.

Etter ni måneder med opplæring tar elevene ved Speed School en test. Dersom de består den, kan de starte i vanlig 3. eller 4. klasse og fortsette sin skolegang.

2017_niger_speed-school_guidé_torleif-2868

Du hjelper ungdom med livsmestring og yrkesopplæring

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Du kan forandre en annen ungdoms liv i dag. Se filmen om Joyce som fikk selvtillit, håp og mot - bli inspirert til å gjøre en forskjell.

Joyce (16) var en av mange ungdommer i Tanzania som på grunn av fattigdom falt ut av skole da hun måtte jobbe for å hjelpe til med å forsørge familien. For hver måned kjente hun at håpet og selvtilliten forsvant, og hun følte seg isolert og deprimert. Heldigvis fikk Joyce plass på livsmestringskurset Bonga, hvor hun fikk blant annet yrkesopplæring. Og mer enn noe annet: Hun fikk kjennskap til sine egne rettigheter, opplevde mestring og fikk ny tro på seg selv og framtiden. Joyce ble sjef i eget liv. 

 

Hva betyr din hjelp?

Ikon rettigheter
Du styrker foreldre
De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna sine. Men en stabil inntekt får de råd til å sende barna på skolen og i barnehagen, og mange lærer selv å lese og skrive. De lærer om sine rettigheter, og om hvordan de kan drive god forretning.
Ikon utdanning
Du hjelper barn
Nå foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver. Barn slipper å bo på gata. De slipper også å dø av enkle sykdommer som diaré, malaria og infeksjoner, fordi mamma og pappa nå har råd til å kjøpe medisiner.
Illustrasjon globus
Du bygger samfunn
Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn. Skolegang, yrkesopplæring, kunnskap om rettigheter og nettverksbygging gir mennesker tro på seg selv og muligheter til å påvirke sitt eget liv og samfunnet sitt. Skaper du jobber, skaper du god utvikling.

Verdt å vite om Fattigdomsbekjemper

Hvem får hjelp

Strømmestiftelsen arbeider i 11 land i Vest- Afrika, Øst-Afrika og Asia. 

De fleste av de vi hjelper, er kvinner og jenter.

Mange vokser opp i samfunn der de blir diskriminert på bakgrunn av sitt kjønn eller kaste. Vi bevisstgjør dem slik at de kjenner sine rettigheter og får mot til å kreve sin rett. I tillegg gir vi dem en yrkesutdanning slik at de etterhvert kan stå på egne ben.

  • Vi hjalp 1 024 426 mennesker i fjor ved å skape jobbmuligheter og gi utdanning. Og flere skal det bli!
  • Fattige voksne får tilgang til små lån og finansielle tjenester gjennom spare- og lånegrupper, slik at de kan skape seg en jobb og en tryggere framtid.
  • For barn og ungdom som har falt utenfor skolegang eller aldri fått begynne, tilbyr vi intensiv opplæring, slik at de kan komme tilbake til skolen igjen.
  • Til sist bidrar vi med samfunnsbygging og organiserer folk i nettverk, slik at de kan stå sammen og kreve sine rettigheter fra myndighetene i det landet de bor i.
Hva betyr det å være Fattigdomsbekjemper?

Fattigdomsbekjemper er en fast givertjeneste hos Strømmestiftelsen for ungdom. 

Det betyr at du gir et fast beløp hver måned. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å gi (min. beløp: kr. 50,-). Som Fattigdomsbekjemper hjelper du barn, styrker du foreldre og bygger samfunn.

Også får du en fet t-skjorte med på kjøpet. God deal, rett og slett!

Hvordan brukes pengene?

Pengene du betaler inn hver måned prioriteres og planlegges i forhold til lokale behov.

Strømmestiftelsen er medlem av Innsamlingskontrollen. Du skal være trygg på at vi tar vår oppgave med å forvalte dine penger til beste for de fattige på en god måte.

Dette er vår nøkkeltall:

Slik bruker vi pengene

Er det bindingstid?

Som fattigdomsbekjemper utgjør du en stor forskjell for mange barn og voksne. Du kan støtte oss så lenge du vil. Det er ingen bindingstid, og du er giver helt til du selv sier opp.

Har du spørsmål rundt dette? Ring oss gjerne på tlf. 38 12 75 00 eller kontakt oss på postkrs@stromme.org

Hva slags informasjon får jeg av dere?

Når du blir fattigdomsbekjemper og fast giver får du først et velkomstbrev fra oss.

I tillegg kan du lese historier om menneskene som får hjelp takket være deg i vårt magasin, Hjelp til Selvhjelp (HTS), som kommer ut fire ganger i året. Det får du automatisk tilsendt. Ønsker du heller å motta magasinet elektronisk, er det fint om du gir oss beskjed.

Oppgir du din epostadresse, vil du i tillegg motta et nyhetsbrev fra oss innimellom. 

Ta gjerne kontakt på postkrs@stromme.org eller tlf. 38 12 75 00

Hva gjør dere med mine personopplysninger?

Personvernerklæring for deg som er giver til Strømmestiftelsen

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt.

Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Strømmestiftelsen. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av frivillig innrapportering av skattefradrag. Unødvendige opplysninger vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen. Generalsekretæren er behandlingsansvarlig.

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes.

Du kan kontakte vår giverservice på tlf. 38 12 75 00 dersom du vil rette feil i navn og adresse, vil endre type eller antall henvendelser, be om å avslutte givertjenesten, bli slettet eller inngå faste giveravtaler.

Oppdatert: 28.06.2018

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Papirgiro i posten eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGiro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.

Hvordan endrer jeg kontaktinformasjonen dere har om meg?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en epost til postkrs@stromme.org eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00. Vi hjelper deg gjerne!

Får jeg inntektsfradrag (skattefradrag) for gavene mine?

Ja, du kan få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) etter gjeldende regler for gaver mellom kr. 500,- og 50.000,- til frivillige organisasjoner.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte, så du trenger bare oppgi det en gang.