Lokale kilder mener minst 160 mennesker har blitt drept, i angrepet som det antas at militante islamister står bak. Vi legger ut en melding på sosiale medier, med lite respons – som antatt.
For folk flest er dette bare én av mange hendelser langt borte. Vi klarer ikke ta det til oss. Og det er fullt forståelig. Selv om vi som nordmenn, med 22. juli for snart 10 år siden ferskt i minne, vet godt hvor store ringvirkningene blir, hvor redde man blir og hvor sterkt inntrykk det gjør når en slik hendelse rammer et samfunn.
Igjen, stillhet.
Men i området nær angrepet i Burkina Faso er det langt fra stille. Folk vil snakke om det som skjedde i tiår fremover. De vil kjenne på frykten for at det skjer flere steder, i sin landsby, hos slekt og venner. For stadig skjer det angrep, om enn ikke like dramatiske som den siste i landsbyen Solhan.
Minst én million mennesker er på flukt internt i Burkina Faso som følge av voldelige konflikter og stadige angrep fra ytterliggående islamister. Antallet har steget drastisk de siste årene, og sikkerhetssituasjonen har vært dårlig siden tidligere president Blaise Compaoré flyktet som følge av voldsomme demonstrasjoner mot ham i 2014.
Ulike terrorgrupper har vokst, og både Al Qaida, Boko Haram og IS har hevdet å stå bak flere angrep de siste årene.