Slik er vi organisert

Strømmestiftelsen bekjemper fattigdom gjennom utdanning, jobbskaping og rettighetsarbeid i land Asia og Afrika. Vi gir mennesker muligheten til selv å kjempe seg ut av fattigdom.

organisational-chart-january-2024-color
Strømmestiftelsens organisasjonskart.

Strømmestiftelsen er en desentralisert organisasjon. Det betyr at all implementering av programmene våre skjer gjennom lokale partnerorganisasjoner i landene vi jobber.

Organisasjonskart - pdf

Vårt hovedkontor ligger i Kristiansand med rundt 35 ansatte, men totalt har vi over 150 ansatte globalt ved våre landkontor med kun lokalt ansatte. Les mer om vårt arbeid.

Generalsekretær leder stiftelsens daglige virksomhet sammen med sitt lederskap og landdirektører. 

Styret er Strømmestiftelsens øverste organ og har ansvar for forsvarlig forvaltning av stiftelsen. Styret består av syv medlemmer og tre varamedlemmer.

Rådet består av minst 15 medlemmer og skal påse at stiftelsens virksomhet drives i samsvar med lover og våre vedtekter. Rådet skal særlig føre tilsyn med Styrets disposisjoner.


Visjon, oppdrag og verdier

Vår visjon er en verden uten fattigdom

Vårt oppdrag er å utrydde fattigdom

Våre verdier er basert på at at alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og rettigheter. 

  • Respekt - Vi ønsker å møte mennesker med åpnehet og respekt, uten forskjellsbehandling av noe slag.
  • Rettferdighet - Vi vil sikre og oppfylle menneskerettigheter for alle, spesielt dem som er mest marginalisert, ekskludert eller diskriminert.
  • Solidaritet - Vi er forpliktet til å fremme verdighet, rettigheter og utvikling for alle folk, uavhengig av forskjeller og grenser.

 

community-standing-together-rights-pexels-pixabay-209728

Rettighetsbasert tilnærming

Strømmestiftelsen er en rettighetsbasert organisasjon. Vi jobber for at mennesker i våre prosjekter får sine rettigheter oppfylt, slik at de kan leve i et mer rettferdig samfunn og få tro og styrke på at de selv kan bidra til forandringen.

Vi fokuserer på en helhetlig utvikling ved å involvere lokale støttespillere og samarbeidspartnere gjennom å mobilisere enkeltmennesker, opprette små grupper, organisere samfunnsorganisasjoner og bygge nettverk. Målet er å kunne være så sterke sammen at man kan kreve sine rettigheter fra de ansvarlige myndighetene.

hands-plant-photo-pexels-pixabay

Lokale partnere

Den lokale forankringen står sterkt i Strømmestiftelsens arbeid. All implementering av programmene våre skjer gjennom lokale partnerorganisasjoner og internasjonale aktører basert i områdene vi jobber.

At våre landkontor ledes og drives kun av lokalt ansatte er kostnadseffektivt og gir dyktige ansatte som kjenner de lokale forholdene og vet hvor behovet er størst.

Vår modell gjør at ringvirkningene fortsetter også etter at vårt arbeid er avsluttet, fordi kompetansen og kunnskapen blir værende i lokalsamfunnet.