Gå til innhold Gå til navigasjon

Kristine Storesletten Sødal ny generalsekretær i Strømmestiftelsen

Kristine Storesletten Sødal ny generalsekretær i Strømmestiftelsen
Kristine Storesletten Sødal (45) er ny generalsekretær i Strømmestiftelsen.

Styret i Strømmestiftelsen har ansatt Kristine Storesletten Sødal (45) som generalsekretær i organisasjonen.

Sødal er fra Kristiansand, er utdannet cand. Philol, og har vært knyttet til Strømmestiftelsen siden 2003.

– Blant en rekke kvalifiserte og dyktige kandidater har styret ansatt den vi mener har aller best forutsetning for å lede Strømmestiftelsen til videre vekst og utvikling. Arbeidet til Strømmestiftelsen når langt for å hjelpe utsatte og marginaliserte mennesker ut av fattigdom og til et bedre liv. Under Kristines ledelse håper vi arbeidet skal nå enda flere, sier styreleder Hans-Christian Vadseth.

Sødal er Strømmestiftelsens første kvinnelige toppleder. Hun har hatt flere stillinger i organisasjonen, og fra 2011 har hun vært markeds- og kommunikasjonssjef med blant annet ansvar for innsamlede midler. I denne perioden har Strømmestiftelsen hatt en betydelig inntektsvekst.

Da Øyvind Aadland i januar gikk av etter 10 år som generalsekretær, ba styret Sødal om å fungere i stillingen fram til en permanent løsning var på plass. Nå har altså styret bestemt at hun skal lede organisasjonen i den neste åremålsperioden, som er på fire år.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha blitt betrodd denne viktige oppgaven, og går til jobben med et stort engasjement. Strømmestiftelsen mål er å utrydde fattigdom, og vi skal jobbe blant de fattigste av de fattige. I en verden som i stadig større grad preges av ulikhet og usikkerhet er vårt arbeid med utdanning, jobbskaping og finansieringsløsninger viktigere enn noensinne, sier Sødal.

Hun trekker frem Strømmestiftelsens desentraliserte styringsmodell, med fire regionskontorer i tre verdensdeler, som en viktig suksessfaktor for den veksten organisasjonen opplever.

Fjorårets regnskap viser at Strømmestiftelsen forvaltet 188 millioner kroner fra private givere, næringsliv, organisasjoner og offentlige myndigheter.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med dyktige og engasjerte medarbeidere i Kristiansand, Asia, Sør-Amerika og Øst- og Vest-Afrika. Vi deler et felles mål om å bekjempe fattigdom, og jeg gleder meg til å lede dette arbeidet, sier hun.

For mer informasjon:
Styreleder Hans-Christian Vadseth 915 59 619, hcv@firsthouse.no
Generalsekretær Kristine Storesletten Sødal 916 56 504, tina.sodal@stromme.org