Erik Lunde

Ny generalsekretær i Strømmestiftelsen

Styret i Strømmestiftelsen har ansatt Erik Lunde (41) som ny generalsekretær, og han starter etter planen 1. august 2021.

Pressemelding fra Strømmestiftelsen 5. mars 2021

Lunde er fra Risør, er utdannet teolog og har i tillegg master i ledelse. Han er nå i pappapermisjon etter å ha vært statssekretær i Barne- og familiedepartementet. Lunde har en utstrakt politisk erfaring, og har også hatt en rekke spennende stillinger innen politikk, organisasjonsliv og akademia. Videre er han forfatter og samfunnsdebattant. Lunde kjenner Strømmestiftelsen godt, og ha vært del av stiftelsens styre siden 2020.

Lunde tar over etter Kristine Storesletten Sødal, som har ledet arbeidet siden 2017.

- Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha blitt betrodd denne viktige oppgaven, og går til jobben med et stort engasjement for Strømmestiftelsens verdier og oppdrag, sier den nye generalsekretæren.

– Strømmestiftelsens mål er å utrydde fattigdom, og vi skal jobbe blant de fattigste av de fattige. I en verden som preges av økende ulikhet og usikkerhet er vårt arbeid med utdanning og jobbskaping viktigere enn noensinne. Strømmestiftelsens desentraliserte struktur og samarbeid med partnere i Sør, gjør det mulig å nå ut til mange og drive effektiv fattigdomsbekjempelse. Den sterke lokale forankringen bidrar også til at ringvirkningene fortsetter også etter at vårt arbeid er avsluttet, fordi kompetansen og kunnskapen blir værende i lokalsamfunnet, sier Lunde.

- Jeg ser fram til å jobbe sammen med dyktige og engasjerte medarbeidere i Kristiansand, Asia, Øst- og Vest-Afrika for å bekjempe fattigdom og styrke og videreutvikle Strømmestiftelsen videre som en anerkjent bistandsorganisasjon. Vi deler et felles mål om å fremme menneskeverd og rettferdighet ved å løfte mennesker ut av fattigdom, og jeg gleder meg til å lede dette lagarbeidet, sier Lunde.

- Blant en rekke svært kvalifiserte og dyktige kandidater har styret ansatt den vi mener har aller best forutsetning for å lede Strømmestiftelsen til videre vekst og utvikling. Arbeidet til Strømmestiftelsen når langt for å hjelpe utsatte og marginaliserte mennesker ut av fattigdom og til et bedre liv. Under Erik Lundes ledelse er styret overbevist om at det gode arbeidet vil fortsette og nå enda lenger, sier styreleder Arvid Grundekjøn.

Strømmestiftelsen er en internasjonal bistandsorganisasjon som bekjemper fattigdom gjennom jobbskaping, utdanning og samfunnsbygging. Stiftelsen har virksomhet i 11 av verdens fattigste land, og legger sterk vekt på lokal forankring. Strømmestiftelsen hadde i 2020 et budsjett på 221 millioner kroner. Midlene kom fra private givere, næringsliv, organisasjoner og offentlige myndigheter.

 

For mer informasjon, kontakt:
Arvid Grundekjøn, styreleder +47 926 17 852, grundekj@creati.no
Erik Lunde,  +47 971 27 730, eriklunde100@gmail.com