Gå til innhold Gå til navigasjon

Jobb gir mennesker et bedre liv!

2015-burkina-faso-orodara-snekkeren-alaksan-konate-1600x396

Det er godt å ha et yrke og en jobb å gå til slik at jeg kan sikre familien min og fremtiden deres.

Alaksan Konate, 16 år. Snekkerlærling i Burkina Faso.

Jobbskapere er givere som bidrar direkte til at de som bor i verdens fattigste land kan få yrkesutdanning og jobbmuligheter. Du kan bli Jobbskaper og bidra med 9 kroner dagen (250 kroner måneden). Da hjelper du hele 3 unge mennesker til å få en yrkesutdanning og en startkapital, så de kan få en inntekt. 

Jeg vil bli jobbskaper

Vi ønsker å gi følgende engangsbeløp:

Jeg ønsker å gi følgende månedsbeløp:

350 kr kan gi et barn skoleplass i Vest-Afrika.

Hva skjer når du blir en jobbskaper?

Ikon mikrofinans
Du styrker foreldre
De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna sine. Med en stabil inntekt får de råd til å sende barna på skolen og i barnehagen. De får yrkesopplæring og trening i hvordan de kan drive god forretning.
Ikon utdanning
Du hjelper barn
Når foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver. Barn slipper å bo på gata. De slipper å dø av enkle sykdommer, fordi mamma og pappa nå har råd til å kjøpe medisiner.
Illustrasjon globus
Du bygger samfunn
Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn. Skolegang, yrkesopplæring, kunnskap om rettigheter og nettverksbygging gir mennesker tro på seg selv og muligheter til å påvirke sitt eget liv og samfunnet sitt.

Det virker!

Her er noen av de som har skapt seg jobb:

Familiens gullegg
Shipas idé om å begynne med oppdrett og egg-produksjon har forvandlet hele familiens økonomi. Og dermed også hennes egen fremtid.
Sommerfugleffekten
En sommerfugls vingeslag kan bli til en storm. Én kvinnes mot og hardt arbeid kan forandre en hel landsby og sitt lands fremtid.
Jobbskaperne
Foreldre har fått jobb og inntekt. Barna får gå i barnehage og på skole. På fire år har mikrofinans forandret landsbyen Masemele i Tanzania.
Møt Mr. Toys!
Mr.Toys lager leker for barna i Kampalas slum. Han har laget en solskinnshistorie og en drømmefabrikk ut av en håpløs situasjon.

Verdt å vite om Jobbskaper

Hva betyr det å være Jobbskaper?

Når du er Jobbskaper, gir du et fast beløp hver måned til bekjempelse av fattigdom. Du gir fattige, idérike mennesker en mulighet til å få tilgang til små lån, finansielle tjenester eller yrkesopplæringskurs. Slik kan de skape seg en jobb, få en sikrere inntekt og en tryggere framtid.

Hvem får hjelp?

Strømmestiftelsen arbeider i 11 land i Vest- Afrika, Øst-Afrika og Asia. 

De fleste av de vi hjelper, er kvinner og jenter.

Mange vokser opp i samfunn der de blir diskriminert på bakgrunn av sitt kjønn eller kaste. Vi bevisstgjør dem slik at de kjenner sine rettigheter og får mot til å kreve sin rett. I tillegg gir vi dem en yrkesutdanning slik at de etterhvert kan stå på egne ben.

  • Vi hjalp 1 024 426 mennesker i fjor ved å skape jobbmuligheter og gi utdanning. Og flere skal det bli!
  • Fattige voksne får tilgang til små lån og finansielle tjenester gjennom spare- og lånegrupper, slik at de kan skape seg en jobb og en tryggere framtid.
  • For barn og ungdom som har falt utenfor skolegang eller aldri fått begynne, tilbyr vi intensiv opplæring, slik at de kan komme tilbake til skolen igjen.
  • Til sist bidrar vi med samfunnsbygging og organiserer folk i nettverk, slik at de kan stå sammen og kreve sine rettigheter fra myndighetene i det landet de bor i.
Hvordan brukes pengene?

Pengene du betaler inn hver måned prioriteres og planlegges i forhold til lokale behov.

Strømmestiftelsen er medlem av Innsamlingskontrollen. Du skal være trygg på at vi tar vår oppgave med å forvalte dine penger til beste for de fattige på en god måte.

Dette er vår nøkkeltall:

Slik bruker vi pengene

Får jeg inntektsfradrag (skattefradrag) for gavene mine?

Ja, du kan få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) etter gjeldende regler for gaver mellom kr. 500,- og 50.000,- til frivillige organisasjoner.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte, så du trenger bare oppgi det en gang. 

Hva slags informasjon får jeg av dere?

Når du blir fast giver får du først et velkomstbrev fra oss.

I tillegg kan du lese historier om menneskene som får hjelp takket være deg i vårt magasin, Hjelp til Selvhjelp (HTS), som kommer ut fire ganger i året. Det får du automatisk tilsendt. Ønsker du heller å motta magasinet elektronisk, er det fint om du gir oss beskjed.

Oppgir du din epostadresse, vil du i tillegg motta et nyhetsbrev fra oss innimellom:)

Ta gjerne kontakt på postkrs@stromme.org eller tlf. 38 12 75 00

Er det bindingstid?

Som giver utgjør du en stor forskjell for mange barn og voksne. Du kan støtte oss så lenge du vil. Det er ingen bindingstid, og du er giver helt til du selv sier opp.

Har du spørsmål rundt dette? Ring oss gjerne på tlf. 38 12 75 00.

Hva gjør dere med mine personopplysninger?

Personvernerklæring for deg som er giver til Strømmestiftelsen

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt.

Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Strømmestiftelsen. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av frivillig innrapportering av skattefradrag. Unødvendige opplysninger vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen. Generalsekretæren er behandlingsansvarlig.

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes.

Du kan kontakte vår giverservice på tlf. 38 12 75 00 dersom du vil rette feil i navn og adresse, vil endre type eller antall henvendelser, be om å avslutte givertjenesten, bli slettet eller inngå faste giveravtaler.

Oppdatert: 28.06.2018

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Papirgiro i posten eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGiro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.

Hvordan endrer jeg kontaktinformasjonen dere har om meg?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en epost til postkrs@stromme.org eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00. Vi hjelper deg gjerne!