Derfor gjør vi det
Mange småbønder i Øst-Afrika sliter med dårlige avlinger. Dette skyldes blant annet næringsfattig jordsmonn, lengre tørkeperiooder, klimaendringer og lite effektive jordbruksmetoder.
- Regntidene er blitt uforutsigbare og tørkeperiodene lengre.
- Opptil 40 % av avlingene går tapt etter innhøstingen fordi det ikke finnes gode lagringsmuligheter.
- Det er lite samarbeid mellom bondeorganisasjonene, leverandører, forhandlere og tilvirkere.
- Produsentene fåre lavt utbytte på grunn av dårlig markedstilgang.
Dette går spesielt ut over kvinner, som har mindre jordbruksarealer enn menn, mindre tid til å drive jorda, færre muligheter til å leie sesongarbeidere og dårligere tilgang til finansiering av jordbruksteknologi.
Resultatet er manglende matsikkerhet, feilernæring og fattigdom. Det ønsker vi å gjøre noe med gjennom prosjektet Grønne jobber i Øst-Afrika.
Illustrasjonsfoto: Annabel Garred