Gå til innhold Gå til navigasjon

Viktig pris til vår partnerorganisasjon myAgro i Mali

Viktig pris til vår partnerorganisasjon myAgro i Mali
myAgro jobber med å gi bønder i Mali en mulighet til å spare nok til å drive et bærekraftig jordbruk. Foto: myAgro

Strømmestiftelsens samarbeidspartner myAgro bidrar til at flere bønder klarer å spare opp nok penger til å kunne drive jordbruket på en sånn måte at de kan klatre ut av fattigdom.


Hvert år mottar seks organisasjoner et solid bidrag fra Skoll Foundation (basert i USA). Prisen henger høyt, og skal gi organisasjoner en mulighet til å kunne videreutvikle arbeidet sitt og å øke sin innflytelse. I år er Strømmestiftelsens partnerorganisasjon myAgro i Mali valgt ut som «Skoll Awardee». Det er stort og vi gleder oss med myAgro for en velfortjent honnør. Strømmestiftelsen jobber alltid i samarbeid med lokale organisasjoner når vi driver fattigdomsbekjempelse i de ulike lokalsamfunnene, og myAgro er blant organisasjonene vi jobber sammen med i Mali.

Skoll Foundation gjør et svært viktig arbeid med å investere i, løfte fram og å skape bånd mellom sosiale entreprenører som hver for seg bidrar til å løse noen av verdens største utfordringer.

myAgro jobber med å gi bønder i Mali en mulighet til å spare nok til å drive et bærekraftig jordbruk. I dag lever 70 prosent av afrikanere av jordbruk, men de fleste av dem produserer ikke nok mat til at de kan leve av det. Når avlingen hentes inn, er det mat og penger nok. Men ni måneder senere, når frø skal sås, er det de færreste som har råd til å investere i nok frø. Dette er et problem som holder svært mange bønder fast i fattigdommens onde sirkel. myAgro arbeider for å løse dette problemet ved en låneordning som gjør at bøndene kan drive et mer bærekraftig jordbruk.

Gjennom myAgro får flere bønder tilgang til et mobilverktøy som skal gi bønder en mulighet til å finansiere investeringene og opplæringen de trenger. Bøndene betaler på forhånd for gjødsel og frø, ved å kjøpe myAgro-kort i sin lokale butikk. De betaler da litt og litt gjennom hele året, og får så levert gjødsel og frø i tide til plantesesongen. Denne innovative tilnærmingen gir hver bonde mulighet til å sørge for familien og komme ut av fattigdom.

At det er utfordrende for mange å investere i plantesesongen handler ikke om at småbøndene ikke vil spare, men de er rett og slett for fattige. For mange er reiseveien til banken lang, og når transportkostnader og bankgebyrer blir lagt til, så går sparepengene i null. myAgro har bevist at småbønder kan finansiere seg selv om de har det riktige verktøyet for å spare. Gjennom denne bankfrie spareordningen øker gjennomsnittlige innhøstninger for myAgros bønder fra 50 % til 100 % i forhold til andre gårder, og netto oppdrettsinntekt øker med 150-300 dollar per bonde. 60 % av kundene er kvinnelige bønder, gjennom denne ordningen får de mulighet til å øke sin egen inntekt.

myAgro får, i tillegg til prisen, en langsiktig deltakelse i et globalt fellesskap av visjonære ledere og innovatører. Vi gleder oss til å følge dem på veien videre!