Gå til innhold Gå til navigasjon

Vettre skole ga "alt"

Elever på Vettre skole samlet inn 42.000 kroner til gatebarn i Bolivia.

– Det føles bra å hjelpe andre som ikke har det så godt som oss, sier Mikkel (9).

Foto: Knut Bjerke, Asker og Bærums budstikke

Nylig overrakte fem fjerdeklassinger ved Vettre skole en sjekk på 42.000 kroner til Strømmestiftelsen. Pengene går til Strømmestiftelsens samarbeidspartner Alalay i Bolivia.

Alalay oppsøker gatebarn og motiverer dem til å forlate livet på gata, gir dem trygghet, skolegang, aktiviteter og mulighet til et verdig liv vekk fra gata.

Mikkel Hordvin Johnsen og Sophie Fonne Turner var blant barna som fikk æren av å overrekke pengene.
– Disse pengene kan gjøre barnas liv noe enklere. 42.000 kroner er ganske mye penger, forteller Sophie (9) til Asker og Bærum budstikke.

Trofaste støttespillere
Dette er det tiende året Vettre skole støtter Strømmestiftelsens arbeid i Bolivia, og i løpet av disse årene har de samlet inn over 400.000 kroner. Før jul hadde skolen et julemarked hvor de blant annet solgte lommebøker av melkekartonger, kaffe og kaker, skriver Budstikka. I tillegg hadde de forestillinger for foreldrene.
– Jeg synes det var veldig gøy å lage til julemarkedet. Vi solgte masse! Jeg tror mye av det vi solgte ble brukt som julepresanger, sier Mikkel stolt til lokalavisen.

Silvia Cruz (22) har tidligere bodd på barnehjemmet i La Paz i Bolivia, og er dette skoleåret student i Strømmestiftelsens utvekslingsprogram, Act Now. Hun er rørt av barnas innsats.
– Elevene har virkelig et stort hjerte! Mange av dem som har samlet inn penger er ikke mer enn seks - syv år. Det er helt utrolig, sier den bolivianske kvinnen til lokalavisen.

Turid Skjævestad er enig:
– De har rett og slett et hjerte av gull.