Gå til innhold Gå til navigasjon

Vanskelig situasjon i Vest-Afrika

- Vi går inn i en ny periode med økt trusselbilde i Vest-Afrika, hvor terrorangrep fra ekstremistiske grupper er blitt en del av hverdagslivet. Akkurat nå er 1933 skoler stengt i Burkina Faso og rundt 326.000 barn uten skoletilgang.

Vi er svært bekymret for menneskene som deltar i prosjektene våre og våre lokalt ansatte. Ikke minst kan det bli vanskelig å oppnå gode resultater i en slik kontekst, sier Kristine Sødal, generalsekretær i Strømmestiftelsen (juni 2019).

Jente, skole, tavle

Skolejente i Mali

Utdanning er en av nøklene


– En av de største utfordringene vi har her er at det er så få som kan lese og skrive. Det får store konsekvenser for dem det gjelder og for hele samfunnet generelt. Skal kvinnene delta i utviklingen av sitt eget samfunn, er det en forutsetning at de kan lese. 

- Awa Traore i organisasjonen Gradeecom

Jobb og utdanning gir mennesker et bedre liv!

Ikon rettigheter
Vi styrker foreldre
De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna sine. Med en stabil inntekt får de råd til å sende barna på skolen og i barnehagen. De får yrkesopplæring og trening i hvordan de kan drive god forretning.
Ikon utdanning
Vi hjelper barn
Når foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver. Barn slipper å bo på gata. De slipper å dø av enkle sykdommer, fordi mamma og pappa nå har råd til å kjøpe medisiner.
Illustrasjon globus
Vi bygger samfunn
Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn. Skolegang, yrkesopplæring, kunnskap om rettigheter og nettverksbygging gir mennesker tro på seg selv og muligheter til å påvirke sitt eget liv og samfunnet sitt.

Se noen av de som får hjelp

Vårt arbeid har skapt gode resultater og endret mange liv. Bli inspirert og se at det nytter.

Forskning sier: Speed School virker!
En evalueringsrapport fra forskningsstiftelsen Fafo fastslår at Strømmestiftelsen klarer å få 9 av 10 barn tilbake til skolen gjennom «Speed School»-programmet i Mali, Burkina Faso og Niger.
Fredag i Kouloumbou
Det er fredag i landsbyen Kouloumbou i Niger. Kvinnene er samla til møte i spare- og lånegruppa «Tontoni», som betyr vekst.
Fra gjetergutt til skolegutt
Han er 12 år gammel. Han har aldri gått på skolen – før nå. Speed School har gitt Isofou en sjanse til å få utdanning – noe faren hans aldri fikk.
Bokstavsmia i Kai
Skal kvinnene delta i utviklingen av sitt eget samfunn, er det en forutsetning at de kan lese.