Gå til innhold Gå til navigasjon

Storsatsing i Vest-Afrika

Storsatsing i Vest-Afrika
Setter i gang en storsatsing for å få barn tilbake på skolebenken.

Strømmestiftelsen skal utdanne over 50 000 barn i Vest-Afrika.

Med midler fra EU og stiftelsen Education Above All (EAA) setter Strømmestiftelsen i disse dager i gang en storsatsing for å få barn som har falt utenfor skolen i Mali, Niger og Burkina Faso tilbake i utdanning.

Over 52 000 barn skal i løpet av de neste fem årene gå Strømmestiftelsens akselererte utdanning Speed School i de tre landene, som er blant de fattigste i verden og har over tre millioner barn som jobber istedenfor å gå på skole. Dette blir en av de største enkeltsatsingene i Strømmestiftelsens historie.

Speed School (hurtigskoler) er en ni måneders intensiv utdanning for barn mellom åtte og tolv år, som har gått glipp av skolegang i Mali, Burkina Faso og Niger. Målet med Speed School er å hjelpe barna tilbake til skolebenken.

Speed School-konseptet, som er utviklet av Strømmestiftelsen og lokale partnerorganisasjoner i Vest- Afrika, har blitt en viktig del av satsingen for å få barn tilbake på skolebenken. Dette skyldes de gode resultatene som er oppnådd og det unike samarbeidet Strømmestiftelsen har med utdanningsdepartementene i de tre landene.

Det er i alle tre land en offisiell eksamen, der resultatet avgjør hvilken klasse du kan begynne i etter fullført kurs. Alle barn som fullfører Speed School får begynne på barneskolen og de siste tre årene har 74 prosent fått begynne i 4. klasse, som er det høyeste klassetrinnet man kan komme inn i gjennom Speed School.

Den økonomiske rammen for Strømmestiftelsens del av PASS+ prosjektet, som er finansiert av EEA og EU-prosjektet, er til sammen på omkring 100 millioner kroner.

PASS+ er et prosjekt under et konsortium som består av Plan Internasjonal og Strømmestiftelsen, pluss lokale partnerorganisasjoner. Det er første gang Strømmestiftelsen er involvert i et slikt samarbeid i denne skalaen.

EU-prosjektet i Mali er en del av EUs bilaterale støtte til regjeringen i Mali for å styrke utdanningssektoren i landet. Det var det maliske utdanningsministeriet som ønsket at Strømmestiftelsen skulle implementere den delen av EU-programmet som gjaldt å få barn som har falt utenfor undervisning tilbake på skolebenken.

- Vi er stolte og ydmyke over denne tilliten som er vist oss og vil jobbe målrettet for at disse barna som tidligere ikke har fått mulighet til utdanning skal få den skolegangen de har rett til, sier fungerende generalsekretær i Strømmestiftelsen, Titus Tenga.

Les mer om PASS+