Gå til innhold Gå til navigasjon

Trygghet for giverne

Trygghet for giverne

– Strømmestiftelsen er registrert i Innsamlingsregisteret. Det betyr at organisasjonen er åpen om inntekter og utgifter, sier Børre Hagen, daglig leder i Innsamlingskontrollen.

I september har Strømmestiftelsen en Jobbskaper-kampanje i Rogaland, der Stavanger, Sandnes og Jæren skaper 10.000 jobbmuligheter for verdens fattigste. Strømmestiftelsens mål er å bekjempe fattigdom gjennom utdanning og mikrofinans, og jobbskaping er et viktig element for å skape bærekraftig utvikling. Strømmestiftelsen er opptatt av troverdighet og tydelighet i vår kommunikasjon. Derfor er samarbeidet med Innsamlingskontrollen viktig for å understreke profesjonalitet i vårt arbeid.

– Ett av målene med vårt arbeid er selvfølgelig å få inn penger til jobbskaping i våre prosjektland. Da er det ekstra viktig å kommunisere at pengene faktisk brukes slik vi sier at de skal, sier Kristine Storesletten Sødal, Markeds- og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen.

Strømmestiftelsen er registrert i Innsamlingsregisteret til Innsamlingskontrollen. Ved registrering i Innsamlingsregisteret forplikter organisasjonene seg til å følge spesifikke regnskapsregler og underlegge seg ekstern kontroll. 

– Vi synes det er viktig og riktig å være åpne om regnskapene våre. Giverne fortjener å vite hva pengene blir brukt til, sier Sødal.

Børre Hagen, daglig leder i Innsamlingskontrollen, sier at han er godt fornøyd med at Strømmestiftelsen er registrert i Innsamlingsregisteret.

– Strømmestiftelsen har vært registrert i Innsamlingsregisteret siden det ble opprettet i 2009 og vist at de er seriøse innsamlere, sier Børre Hagen, daglig leder i Innsamlingskontrollen
–  Det betyr at organisasjonen er åpen om inntekter og utgifter, og at giverne kan være trygge på at pengene går dit de skal, sier Hagen.

Se Innsamlingsregisteret her

Innsamlingskontrollen etablerte i vinter også en OBS-liste der de advarer mot useriøse innsamlere. Denne har nå 24 organisasjoner som Innsamlingskontrollen av ulike grunner ber giverne være OBS på å støtte.

Se OBS-listen her