Gå til innhold Gå til navigasjon

Ikke hver dag man vinner en el-bil!

Ikke hver dag man vinner en el-bil!
Bergljot og Jens Tore med hver sin nye el-bil:)

Er Rogalendinger født med et ekstra lykkelodd i lomma? Det kan virke sånn etter at Strømmestiftelsen holdt sin Jobbskaper-konkurranse – nå suser det to heldige vinnere rundt i hver sin el-bil i Rogaland.

Strømmestiftelsen holdt en vervekampanje i fjor høst, der alle som meldte seg eller vervet nye Jobbskapere (faste givere) var med i trekning om to el-biler.

– Vi fikk inn Jobbskapere fra hele landet, men det er ingen tvil om at Rogalendinger er født med et ekstra lykkeben i kroppen: «Gull-nøklene» var det nemlig Bergljot Byre (23 år opprinnelig fra Finnøy, bor i Stavanger) og Jens Tore Skare-Nilsen (46 år fra Figgjo), som trakk: De vant hver sin el-bil, forteller Gro Justnæs Kiledal fra Strømmestiftelsen.

I går, tirsdag, fikk vinnerne overrekt bilene sine på Møller Bil. Bilene er gitt av Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør.

Bergljot Byre fra Finnøy – nå bosatt i Stavanger – vant en e-UP:

Bergljot meldte seg som Jobbskaper alt en av de første dagene under Jobbskaperkampanjen i Stavanger, i september 2014.

– Da telefonen kom så ble jeg helt stum, før jeg satte i gang å hoppe rundt av glede. Jeg tror jeg sa tusen takk, tusen takk, tusen takk rimelig mange ganger under den telefonsamtalen! Tenk å vinne en el-bil til odel og eie! Slik en flaks han man liksom bare ikke.

Bergljot har lyst til å sende en takk til Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør som har gitt bilene i premie.
– Det var lettere å melde seg som jobbskaper når det var en slik gulrot. Jeg tror nok ikke at det er hovedgrunnen til at folk ble med, men det hjalp liksom litt på og gjorde det enklere å bestemme seg for å være med.

Bergljot ønsker å gjøre noe bra for andre. Derfor ble hun Jobbskaper.
– Jeg liker å tenke på at jeg er med på å gjøre fattige mennesker økonomisk uavhengig. At de selv kan styre livene sine. Være stolte av seg selv og det de har fått til. Jeg hadde lyst til å gjøre noe godt, og da passet Jobbskaper, med mine ønsker om at jeg kunne se nytten av pengene jeg gav. Og så visste jeg at Norad også støttet Strømmestiftelsen med penger, og det er et kvalitetsstempel for meg. Norad gir ikke til hvem som helst. Og så visste jeg at mye av pengene mine kommer frem. Det betydde også mye for meg. Pengene mine gjør virkelig en forskjell.

– Jeg lover å være Jobbskaper resten av livet! Jeg føler jeg er helt i himmelen i dag, sier hun like etter overrekkelsen.

Jens Tore Skare-Nilsen – bosatt i Figgjo, jobber i Sandnes – vant en e-Golf:

Jens Tore sier:
–Jeg trodde at det var noen som tullet med meg da telefonen om at jeg hadde vunnet bil kom. Jeg kunne ikke tro at det var sant. Heldigvis fikk ikke Strømmestiftelsen tak i meg før arbeidsdagen nesten var slutt. De 1,5 timene som var igjen av den dagen fikk jeg ikke gjort så mye, gitt.

Jens Tore ringte til ungene først, og så til kona for å fortelle nyheten.
– Sitter du, sa jeg, sitter du godt!? Og da hun bekreftet at hun satt ned kunne jeg fortelle henne den gledelige nyheten.

Familien har ønsket seg en slik el-bil, men hadde bestemt at de skulle kjøre ut den gamle Corollaen før det ble ny bil.
– Jeg har kjørt en slik e-Golf tidligere for naboen har akkurat maken, og da fikk vi ekstra lyst på. Og så fikk vi denne i fanget. Jeg viste jo at det skulle trekkes el-biler, men hadde ingen forhåpning om at jeg skulle være den heldige vinneren, for en flaks, sier Jens Tore og gliser fra øre til øre. 

Jens Tore meldte seg på som Jobbskaper etter å ha sett konkurransen på Facebook.
– Etter å ha lest litt mere om prosjektet med å skape jobber så var jeg ikke i tvil, dette ville jeg være med på. Det er så riktig å la fattige folk få seg en jobb, slik at de kan ta vare på familien sin. Det er rett og slett hjelp til selvhjelp. Det likte jeg godt. Det får frem kreativiteten i folk, og det hjelper dem nå med en gang, men hjelper dem jo også for fremtiden.

Jens Tore forteller at han har vært på nære nippen til å vinne en bil en annen gang. Det var tilbake i 1973. Da var han 4 år gammel og bestemor og bestefar hadde kjøpt lodd i Hjerte og Lunge-lotteriet til barnebarna.  Jens Tore var et nummer i fra. Vinnerloddet tilhørte lillebroren hans på 1 år. Men nå passet det jo bedre å vinne bil, nå som han har lappen.

– Det blir herlig å kjøre el-bil. Det er så stille. Vi har alt en el-moped i familien. Og vi er ganske opptatt av å spare miljøet, så dette passet godt inn i familien vår.

Jens Tore tror det blir kona som kommer til å bruke bilen mest. Hun kommer nok til å kjøre til jobb i barnehagen hvor hun jobber. Selv liker han å sykle de 1,5 milene inn til jobben i Sandnes.

Gro Justnæs Kiledal fra Strømmestiftelsen fikk æren av å overrekke bilen til de heldige vinnerne:
– For oss i Strømmestiftelsen har gaven fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør betydd mye. Vi fikk inn rekordmange nye givere på grunn av disse bilene.

– I 2015 regner vi med at vi kommer til å få inn om lag 4 millioner kroner til jobbskaping. Det vil si at bare i år kan 6.666 mennesker få muligheten til å skape seg sin egen jobb. Og tenker man på at mange av disse er mødre eller fedre som forsørger familien sin, ja da snakker vi om virkelig mange mennesker som får det bedre takket være Jobbskaperne.  Det er fantastisk.

For de som fortsatt håper å vinne en el-bil, holder Strømmestiftelsen snart et jobbskaperlotteri hvor hovedpremien er nok en E-golf sponset av Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør.

Vi gratulerer de nybakte el-bilsjåførene!
Kjør forsiktig!