Gå til innhold Gå til navigasjon

Takk til Gustav Pedersen AS!

Gustav Pedersen AS vil være med på å gjøre jenter i Bangladesh til sjef i eget liv.

Gustav Pedersen AS har valgt å støtte Strømmestiftelsen med en sjenerøs gave på 21.000 kroner. Pengene går til prosjektet Shonglap i Bangladesh, som nylig ble tildelt Kronprinsparets Humanitære Fond for 2010. Dette vil hjelpe rundt 60 jenter og deres familie.

Bedriften er leverandør av forbruksmateriell til offentlig og privat næringsliv. Firmaet ble etablert i 1876 og er Sørlandets største leverandør av forbruksmateriell.

Sjef i eget liv
I Bangladesh har unge jenter nesten ingen muligheter til å bestemme over sitt eget liv, og mange blir giftet bort mens de ennå bare er barn. Dette vil Strømmestiftelsen gjøre noe med gjennom vårt Shonglap-program.
    
Målet er å gjøre jentene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting. De får mulighet til å bli sjef i eget liv.

Dette lærer jentene
Utdanningen er delt opp i tre bolker. Det første halvåret lærer jentene om forhold som er viktige for å leve et godt liv i familie og lokalsamfunn. Sentralt her står helse, hygiene, rettigheter og bevisstgjøring. Deretter følger et tre måneder langt lese- og skrivekurs. Til slutt får jentene en enkel opplæring i ulike typer yrker og aktiviteter. Les mer om innholdet i utdanningen.

Etter Shonglap er det mange jenter som klarer å motivere familien til å sende dem på vanlig skole igjen. Andre starter opp en liten inntektsbringende virksomhet slik at de blir mer økonomisk selvstendige. Les om hva jentene selv sier om Shonglap her.

Tjueentusentakk til Gustav Pedersen AS!