Gå til innhold Gå til navigasjon

Sunil trenger deg som Hjertevenn

Sunil er alene hjemme 12 timer hver dag og må passe sin lillesøster som bare er 9 måneder gammel. Han trenger din hjelp til å få det livet et barn bør ha.

Når de andre guttene går til skolen, står Sunil og ser etter dem. Tenk å slippe å være hjemme hele dagen med en lillesøster. 

Men Sunil får vondt i magen når han tenker sånn, for han er jo så glad i lillesøster. Hun er så søt. Hun gråter mindre enn de andre barna, ligger helst stille og ser på ham. Lillesøster er like liten og lett som en kattunge. Det er jo fint, for da er hun ikke så tung å bære, tenker Sunil og stryker henne over håret. Panna er klam, selv om det er varmt. Kanskje får hun for mye å drikke, lurer Sunil på. 

Lillesøster (9 mnd) trenger hjelp og en voksen som passer på. Storebror Sunil (7 år) trenger å slippe ansvaret. De to søsknene trenger barnehageplass og skoleplass. Vil du hjelpe? 

 

Hvorfor skole og barnehage er så viktig for disse barna:

  • Barn som er hjemme alene en hel dag er utsatt med hensyn til ulykker og skader. I barnehagen og på skolen er de omgitt av omsorgsfulle og ansvarlige voksne.
  • Bortføring er en reell fare for små barn som er hjemme alene i disse områdene. I tillegg er barna ofte ensomme og redde. I barnehagen og på skolen blir barna passet på.
  • Foreldre som får lov av arbeidsgiver å ta med barna på jobb, velger noen ganger å gjøre det. Utfordringen er at mange av de lavlønte yrkene utføres på risikofylte arbeidsplasser. Barn risikerer her å komme ut for brann-, klem- og transport-ulykker. I barnehagen og på skolen er det trygge omgivelser. 
  • Utdanning er helt avgjørende for at barna en dag skal kunne skaffe seg arbeid som ikke er risikofylt. Utdanning er døren ut av fattigdommens onde sirkel.
  • Forskning viser at barn som har gått i barnehage, ikke så lett faller ut av skolen senere. I barnehagen lærer barna grunnleggende kunnskap og ferdigheter som forbereder dem til skolegangen og danner grunnlag for videre læring.
  • Når små barn får gå i barnehagen, kan deres storesøsken gå på skole i stedet for å være barnevakt.
  • Alle barn har rett til utdanning. Skole og utdanning gir barn en tro på seg selv, egne evner og framtiden.

Hva er en Hjertevenn?

2018_nepal-hjertevenn-sunil-6-web

Vårt mål er en verden uten fattigdom! For å oppnå det jobber vi med å styrke foreldre, hjelpe barn og bygge samfunn i Asia og Afrika.

Hjertevenn er Strømmestiftelsens fadder-program. Som Hjertevenn hjelper du barn til en trygg hverdag, oppvekst og fremtid.

Gjennom barnehager og skoler hjelper Strømmestiftelsen om lag 320.000 barn hvert år i noen av verdens fattigste land. Med deg på laget kan vi sammen hjelpe enda flere.

Bli Hjertevenn og hjelp barn, du også!

Jeg vil bli Hjertevenn-fadder

For 295 kroner i måneden vil jeg hjelpe barn i Strømmestiftelsens prosjekter

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Slik brukes pengene

320 000 barn får hvert år hjelp av Hjertevenn-faddere. Det er like mange som alle elever fra 1. til 5. klassetrinn i Norge. Vi har lagt opp fadderprogrammet etter en modell som gjør at hjelpen når fram til flest mulig barn. Tidligere ga hver Hjertevenn direkte til ett barn. Etterhvert vokste arbeidet, og vi så at flere barn kunne få hjelp om vi gikk over til en mer jevn fordeling av midlene til barna. I dag hjelper Hjertevenn-fadderne alle barna som er med i prosjektene til Strømmestiftelsen. Denne måten å hjelpe på har resultert i lavere administrasjonskostnader og ført til at flere barn nå får hjelp for de samme midlene. 

- Vi vil gjøre det vi kan for å beholde nærheten mellom Hjertevennene og fadderbarna, og samtidig være kostnadseffektive slik at mest mulig kan brukes til det beste for barna, sier Hjertevenn-ansvarlig Gro Justnæs Kiledal. 

DISSE BARNA FÅR HJELP AV HJERTEVENNER:

BARN SOM TRENGER BARNEHAGE: 
Mange barn er hjemme alene, overlatt til seg selv, mens foreldrene går på jobb. Ikke alle har råd til barnehage. Hjertevenner gir trygge barnehageplasser slik at barna får en trygg hverdag og foreldrene kan jobbe og tjene penger slik at familien kan overleve. 

BARN SOM TRENGER SKOLEPLASS: 
Mange foreldre har ikke råd til å sende barna på skole. Både fordi en skoleplass koster – og fordi foreldre ofte ikke har råd til å unnvære viktig arbeidskraft. 
Hjertevenner gir gode skoleplasser til barn i Afrika og Asia. 

JEVN FORDELING AV MIDLENE:
I dag hjelper fadderne alle barna som er med i prosjektene til Strømmestiftelsen. Denne måten å hjelpe på har resultert i lavere administrasjonskostnader og ført til at flere barn nå får hjelp for de samme midlene. 

BARN SOM TRENGER BESKYTTELSE: 
Over en million barn blir hvert år utsatt for menneskehandel. Flere av dem havner i slavearbeid, som steinknusing, tekstilfabrikker eller bordeller. Gjennom utdanning og kunnskap jobber vi for å forhindre dette. 

UNGDOM SOM TRENGER HÅP: Gjennom ungdomsgrupper støttet av Hjertevenner får unge mennesker utdanning, kunnskap om rettigheter og yrkesopplæring. De blir sett og får tro på seg selv og framtiden. I tillegg har ungdomsgruppene forhindret 50 000 barneekteskap. Her blir ungdom sjef i eget liv!

Hjertevennarbeid finnes i Nepal, Bangladesh, Myanmar, Mali, Burkina Faso, Niger, Uganda, Tanzania og Sør-Sudan. 

Personvern for fadderbarna

Fadder-barnas beste vil alltid være vår første prioritet. 

Noen ganger vil det føre til at vi må anonymisere hvor barna kommer fra, bruke illustrasjonsfoto eller fiktive navn. Noen barn vi hjelper bærer med seg historier vi hverken kan, vil eller skal dele.

Samtidig: Når for eksempel et barn har tatt igjen tre års skolegang i løpet av ni måneder – attpåtil ved siden av hus­arbeid og lang skolevei – ja, da er det en prestasjon som vi gjerne forteller om, med reelt navn, alder og et ekte bilde. 

Er det bindingstid?

Som Hjertevenn-­fadder utgjør du en forskjell for barna du hjelper. Du kan være Hjertevenn så lenge du vil. Det er ingen bindingstid, men vi håper selvsagt at du blir med oss lenge. 

Oppsigelsen gjøres ved å ringe oss på telefon 38 12 75 00 eller sende e-post til ­hjertevenn@strommestiftelsen.no

Er det noe du lurer på eller reagerer på, håper vi du sier fra til oss.

Hvilken informasjon får jeg som Hjertevenn?

Når du blir Hjerte­venn, får du en velkomsthilsen fra oss. Hver jul får du der­etter en julehilsen. I tillegg kan du lese historier om ulike fadderbarn i vårt magasin, Hjelp til Selvhjelp, som kommer fire ganger i året. Det får du automatisk når du blir Hjertevenn. Ønsker du heller å motta magasinet elektronisk, er det fint om du gir oss beskjed, dette kan du også ordne selv via «min side».

Har vi din epostadresse, vil du i tillegg motta digitalt nyhetsbrev. Er du registrert hos oss med ditt mobilnummer, vil du også av og til kunne få noen sms-er fra oss.

Det er egne utsendinger i tillegg for den digitale familie­pakken.

Meld deg på den digitale familiepakken

Hjertevenn er for alle som ønsker å hjelpe barn. Noen Hjerte­venn-faddere er selv barn, andre har barn eller barnebarn. Mange er Hjertevenn helt uavhengig av om de selv har barn eller ikke. 

Noen har spurt etter et opplegg som kan engasjere og motivere barn til å bry seg om andre. Vi har derfor laget en digital familiepakke som dere kan velge å motta i tillegg til øvrig informasjonsmateriell fra oss. Innholdet vil være tilpasset barn. Familiepakken vil inneholde historier, eksempler og bilder som er valgt ut for å passe for barn fra 2 til 8 år, og fra 8 til 14 år. Vårt ønske er at fortellingene og historiene skal inspirere alle Hjertevenner, uansett alder. 

Å motta familiepakken koster ikke noe ekstra for deg som er Hjertevenn. Du kan selvsagt motta familiepakken selv om du ikke har barn. Har du ikke fått meldt inn at du ønsker pakken, kan du bestille den på en av disse tre måtene:

  • Send sms "Familiepakke" til 03002
  • Ring telefon 38 12 75 00  
  • Send e-post hjertevenn@strommestiftelsen.no

PS: Vi trenger ditt telefonnummer og din e-post for å kunne sende deg digitale ­historier og hilsener.