Gå til innhold Gå til navigasjon

Strømmestiftelsen gir pris til organisasjon på Sri Lanka

Organisasjonen «Munnakkaraya Thrift and Credit Cooperative Society» får Strømmestiftelsens Hjelp til Selvhjelp pris for 2013.

Tidlig på 1980-tallet var Munnakkaraya en fattig fiskerlandsby på østkysten av Sri Lanka. Sosiale og økonomiske utfordringer stod i kø.
I dag er Munnakkaraya et eksempel for mange. Landsbyens beboere har med fokus på sosial utvikling, og gjennom tilgang til spare- og låneprodukter endret den fattige landsbyen. Helt i starten hadde de hjelp fra Strømmestiftelsen. 28 år senere er Munnakkaraya en bærekraftig og fremtidsfokusert landsby som klarer seg godt uten hjelp fra eksterne givere.

Den 25. november kommer organisasjonens president Merennage Jude Shelton Silva og tidligere president, Mallawa Adhikari Bandarage Mary Anasita Hami, til Kristiansand for å motta prisen. Prisen er på 100 000 norske kroner og deles ut av tidligere Utenriksminister Knut Vollebæk på mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand den 28. november kokka 18.00.

- Dette er en tildeling som viser at gjennom sosial og økonomisk utvikling skapes det bærekraftige lokalsamfunn. I dag, flere tiår etter at fiskerlandsbyen ikke lenger får noen økonomisk støtte utenfra er landsbyen et levedyktig og bærekraftig lokalmiljø. Organisasjonen, med sine mange sosiale og finansielle tjenester har hjulpet tusener ut av fattigdom og gjort Munnakkaraya til et bedre lokalsamfunn. De fortjener virkelig årets Hjelp til Selvhjelppris, sier generalsekretær Øyvind Aadland i Strømmestiftelsen.

«Munnakkaraya Thrift and Credit Cooperative Society» startet arbeidet i 1985. I dag har de nærmere 2000 medlemmer fordelt på i alt 130 grupper. I tillegg til sparing tilbyr de huslån og lån til næringsutvikling. De gir også lån til dåp, gravferd, til å dra på pilegrimsreise, til fiskegarn, til båt og en rekke andre tiltak og behov.

De fleste av organisasjonens kunder er kvinner. De styrer økonomien mens mennene er på havet og fisker. Siden starten er det bare to lånekunder som ikke har klart å betale tilbake lånene sine eller som har misligholdt sine lån.

For mer informasjon:
Generalsekretær Øyvind Aadland: + 47 905 64 911
Medierådgiver – pressekontakt - Egil Mongstad: + 47 952 89 394