Gå til innhold Gå til navigasjon

Strømmestiftelsen får 43,2 ekstra millioner kroner til utdanning i Vest Afrika

Strømmestiftelsen får 43,2 ekstra millioner kroner til utdanning i Vest Afrika
En av de 140 000 barna som allerede har fått begynne på skolen og fått en ny mulighet til utdanning på grunn av Speed School.

Strømmestiftelsen har mottatt en ekstrabevilgning fra Norad på 43,2 millioner kroner til Speed School, i Vest Afrika. Pengene skal fordeles over den neste femårsperioden fra 2017 til 2021, og brukes i Niger, Mali og Burkina Faso. Dette er midler som kommer på toppen av et allerede omfattende arbeid med Speed School i regionen.

Godt samarbeide med lokale myndigheter, svært gode resultater, og at undervisningen foregår på det lokale morsmålet er noe av det Norad legger vekt på i sin begrunnelse for tildelingen til Strømmestiftelsen.

— Dette er en fantastisk nyhet og gjør det mulig for oss å nå ut til enda flere barn og unge i denne regionen med skolegang og utdanning. Dette er barn som lever i en sårbar situasjon, og med det konfliktbildet som er og utvikler seg i regionen som bakteppe er det helt avgjørende at barn som faller utenfor utdanning får en ny sjanse. Vi er svært glade for at NORAD på denne måten anerkjenner dette arbeidet, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen Kristine S. Sødal.

Siden starten på Speed School i 2004 har nærmere 140 000 barn, som hadde sluttet på skolen eller aldri fikk begynne, fått en ny sjanse til å ta en utdanning. Flere av disse har tatt videre utdanning etter ungdomsskole og college, og studerer nå ved universiteter i regionen.

Speed School er utviklet lokalt i Mali sammen med Strømmestiftelsen og har høstet stor internasjonal annerkjennelse mellom annet i FN og gjennom internasjonale midler mellom annet fra EU.