Gå til innhold Gå til navigasjon

Han bandt meg fast i sengen, og banket meg opp. Jeg ropte, men ingen hørte.

sostreweb

Jeg var 10 år da jeg ble solgt. 
Lillesøstera mi blir snart 10 år.

Nå har jeg bare en drøm: At hun slipper å oppleve det samme.

- Maina, 12 år, Nepal.

Jeg vil hjelpe

Jeg ønsker å gi:

350 kr kan gi et barn skoleplass.

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

selger-venstre

Mainas historie

Hva er igjen av livet for en tolvåring som må betjene opp til 25 voksne menn hver dag? Som må leve et liv med lite mat, men mye sminke.

Over en million barn blir solgt hvert år.  Et ufattelig tall som skjuler millionvis av mørke historier.

Vi bruker illustrasjonsfoto her.

For sannheten er at det ikke er mulig å finne et bilde av en misbrukt storesøster og hennes lillesøster, rett og slett fordi at barna som blir solgt, ikke vil kunne komme tilbake til familien. Det er stor skam forbundet med det å ha vært utsatt for misbruk. I tillegg til redselen og smerten, kommer vissheten om at du har mistet mamma, pappa og søsken. For alltid.

Menneskehandel med barn er så vondt som det kan få blitt. Likevel finnes det glimt av lys. Og du kan være den som redder lillesøsteren fra samme skjebne. 

Maina ble reddet ut av et bordell. I dag får hun hjelp på et senter støttet av Strømmestiftelsen.

Samvad er redningen

Vi ønsker å hjelpe når det verste har skjedd. Og vi ønsker å jobbe for å stanse overgrepene før de skjer.

Vårt viktigste redskap i kampen mot menneskehandel av barn, er utdanning og opplysning. 

Samvad er et navn som kanskje ikke sier deg så mye. Men for mange jenter i Nepal er Samvad et navn som bærer i seg håp og mulighet.

Samvad er en ettårig utdanning for jenter mellom 11 og 19 år som har gått glipp av skolen på grunn av fattigdom. Vår erfaring er at jenter som har fått skolegang, ikke så lett blir solgt.
I løpet av en 12 måneders utdanning får jentene yrkesopplæring, de får redskap til refleksjon og de får kunnskap om egne rettigheter. Jentene skal få mulighet til å bli sjef i eget liv!

Det koster omtrent 600 kroner for en skoleplass til en jente. Vi trenger faste givere for å kunne gi et langsiktig og solid tilbud. Både til storesøstre og lillesøstre som trenger omsorg.

samvad
2test

Hva betyr din hjelp?

Ikon mikrofinans
Du styrker foreldrene
De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan ta vare på hele familien sin.
Ikon utdanning
Du hjelper barna
Med foreldrene i jobb, får barna gå på skolen. De slipper å jobbe som slaver og bli solgt til bordeller.
Illustrasjon globus
Du bygger samfunn
Å skape jobber for foreldrene hjelper hele lokalsamfunnet. Utdanning og jobb gir mennesker et bedre liv!

Ofte stilte spørsmål

Hva gjør dere med mine personopplysninger?

Personvernerklæring for deg som er giver til Strømmestiftelsen

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt.

Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Strømmestiftelsen. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av frivillig innrapportering av skattefradrag. Unødvendige opplysninger vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen. Generalsekretæren er behandlingsansvarlig.

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes.

Du kan kontakte vår giverservice på tlf. 38 12 75 00 dersom du vil rette feil i navn og adresse, vil endre type eller antall henvendelser, be om å avslutte givertjenesten, bli slettet eller inngå faste giveravtaler.

Oppdatert: 28.06.2018

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Papirgiro i posten eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGiro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.

Hvordan endrer jeg kontaktinformasjonen dere har om meg?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en epost til postkrs@stromme.org eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00. Vi hjelper deg gjerne!

Får jeg inntektsfradrag (skattefradrag) for gavene mine?

Ja, du kan få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) etter gjeldende regler for gaver mellom kr. 500,- og 50.000,- til frivillige organisasjoner.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte, så du trenger bare oppgi det en gang.