Gå til innhold Gå til navigasjon

«Stille natt Hellige natt» – Førjulstradisjon i 29 år

«Stille natt Hellige natt» – Førjulstradisjon i 29 år
De fire artistene som er med på årets julekonsert «Stille natt Hellige natt». Fra venstre: Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen. (Foto: Jarle Nyttingnes)

I 29 år har den tradisjonsrike julekonserten «Stille natt Hellige natt» fylt kirker i Sør-Norge med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk. Og i år gjør de det igjen.

De siste 16 årene har de turnert med nestor og folkekjære Rune Larsen i spissen. Med på laget har han også denne gangen Maria Haukaas Mittet som har fått med seg ektemann og en av Norges aller fremste musikalartister, Hans Marius Hoff Mittet. Og siste mann på laget, men ikke minst, Alexander Rybak som i år er med for fjerde gang. Musikere er Tove Kragset og Olav Torget.

— Vi ønsker å forene høytid og glede og samtidig formidle respekt for budskapet og kirkerommet. Så betyr det også ekstra mye for oss at turneen kan bety noe for å bekjempe fattigdom. Derfor vil litt av inngangsbilletten også i år gå til Strømmestiftelsen og deres arbeid blant de aller fattigste i verden, sier produsent, Tor Arne Ranghus i Taran AS.

Siden 2000 har Strømmestiftelsen vært med å arrangere konsertene, som siden starten på samarbeidet har gitt rundt 11 millioner kroner til bekjempelse av fattigdom i verden.

— For Strømmestiftelsen betyr samarbeidet svært mye. I tekst og toner formidler «Stille natt Hellige natt» solidaritet og nestekjærlighet inn i en urolig verden som kanskje trenger dette nå mer enn noen gang, sier fungerende kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, Rune Mørland.

Konserten «Stille natt Hellige natt» starter i Vår Frue kirke i Trondheim den 25. november, og skal i ukene frem til jul fremføres 48 ganger i 44 kirker, før turneen blir avsluttet i Fagerborg kirke den 22. desember.

For oversikt over konsertkirker og for å bestille billetter søk på Ticketmaster: https://www.ticketmaster.no/artist/stille-natt-hellige-natt-billetter/897984