Gå til innhold Gå til navigasjon

Status Nepal, onsdag 29. april

Status Nepal, onsdag 29. april
Det er mange som ikke kan flytte inn i hjemmene sine, på grunn av skadene bygningene fikk under jordskjelvet.

Familiene til våre ansatte i Nepal er med og hjelper, og har en viktig rolle med å gi omsorg og varme i en vanskelig situasjon.

Statusoppdatering om situasjonen i Nepal, fra Strømmestiftelsens regionsdirektør i Asia Nimal Martinus:

Kjære alle sammen.
Våre ansatte i Strømmestiftelsen Nepal er i god gang ute i distriktene og bistår med akutt nødhjelp, mens noen få er samlet ved hovedkontoret i Kathmandu for å koordinere arbeidet. Myndighetene har sendt ut biler for å nå de avsidesliggende områdene, og med hjelp fra våre partnerorganisasjoner er vi godt i gang med katastrofearbeidet. Det er med tungt hjerte vi har fått bekreftet at jenter i våre Samvad-program i Makawanpur har mistet livet.

Som vi har meldt tidligere er alle våre ansatte og familiene i god behold, men de kan ikke flytte inn i hjemmene sine på grunn av ødeleggelser. Kontoret er også skadet, så det jobbes ut fra telt i hagen. Kaos, usikkerhet og hjemløshet rammer hele Nepal, også våre ansatte og deres familier. For å holde seg samlet i denne kaotiske situasjonen, har de derfor selv ønsket å stå sammen med sine kjæreste mens de driver katastrofearbeid. I tillegg til å dele ut vann, telt, tepper og medisiner til de som trenger det er familiemedlemmene også med på å spre omsorg og hjertevarme, noe som virkelig trengs i en situasjon som dette. Det er mange som lider, både fysisk og psykisk. Mange har mistet noen de er glade i, eller står alene i sitt livs verste mareritt.

Vi er alle inneforstått med at det vil bli et stort behov for rehabilitering og gjenoppbygging når nødhjelpsarbeidet omsider avtar, og først da vil vi kunne identifisere de mange behovene blant de fattige i Nepal.

I dette krisearbeidet samarbeider vi blant annet med en organisasjon som heter SAHAS, de har god kompetanse på nødhjelp. Organisasjonen ledes av en lege og de kan også bidra i forhold til helse/medisiner. Vi deler som sagt allerede også ut telt, tepper og vann i Makawanpur. SAHAS jobber også i det aller verst rammede området ved episenteret. I tillegg er organisasjonene KIRDARC, NNDSWO, CCDN og ABC Nepal med i nødhjelpsoperasjonen. Det vi deler ut er skaffet lokalt fra de mindre rammede områdene i Terai og mot grensen til India.

Tre måter å hjelpe på:
1. Send SMS "Hjelp" til 2377 (200kr)
2. Sett inn penger på konto 3000.33.26000
3. Ring tel. 820 44 050 (200kr)

Les flere Nepal-oppdateringer her.