Gå til innhold Gå til navigasjon

Status Nepal, fredag 1. mai

Status Nepal, fredag 1. mai
Det er forventet fortsatt sterk stigning i dødstallene etter jordskjelvet sist lørdag.

Våre kollegaer i Nepal melder at hjelpearbeidet fortsetter, tross vanskelige forhold.

Strømmestiftelsen og våre partnere jobber i distriktene Dhading, Makwanpur, Rasuwa og Lalitpur og koordinerer vår innsats med lokale myndigheter for til enhver tid å gi hjelpen der den trengs mest. 

De største behovene er plast-telt, sovematter og tepper. Noen steder deler vi også ut mat og klær. I tillegg har Strømmestiftelsen bestemt seg for å gi hjelp til en kommune i et annet hardt rammet distrikt, Sindhulpachowk. En vakt ved kontoret vårt kommer derfra og har fått vite at landsbyen er fullstendig ødelagt uten at noen hjelp er gitt fram til nå, og Strømmestiftelsen vil prøve å nå området med hjelp så fort som mulig.


Dødstallene er nå offisielt 5.858 og 13.827 skadet. Det er forventet fortsatt sterk stigning i dødstallene. 3000 er fortsatt savnet, bare i Sindhupalchowk-distriktet,

I Kathmandu kommer livet sakte inn i et mer normalt spor. En del butikker har åpnet igjen, men frykten og traumene sitter igjen hos folk. Mangelen på vann er en stor utfordring og bekymring.

Det ble i går anslått at over en million mennesker har flyktet fra Kathmandu. Dette fører også til mangel på arbeidskraft.

Ran og tyveri har økt i Kathmandu. Prisene på mat og andre basisvarer har økt enormt. Regjeringen prøver å kotnrollere det, men uten å lykkes.

National Emergency Operations Center (NEOC) har rapportert at 130.033 hus er ødelagt og 85.856 hus er skadet. I tillegg er 10.141 offentlige bygninger ødelagt og 13.502 skadet.  Nuwakot, Dhading, Kathmandu og Lalitpur er distriktene med størst materiell skade.

Strømmestiftelsen kontor er allerede i bruk igjen etter at en ekspert inspiserte bygningen i går. 

Å skaffe telt er fortsatt en stor utfordring. Det er mangel på dette alle stedene vi jobber. Vi er på plass i India for å kjøpe flest mulig telt der, i tillegg undersøker vi mulighetene for å kjøpe telt fra Pakistan eller Bangladesh og få fraktet dette til Nepal.

Tre måter å hjelpe på:
1. Send SMS Hjelp til 2377 (200kr)
2. Sett inn penger på konto 3000.33.26000
3. Ring tel. 820 44 050 (200kr)

Les flere Nepal-oppdateringer her.