Gå til innhold Gå til navigasjon

Status Nepal, 4. mai

Status Nepal, 4. mai

Det offisielle dødstallet er nå 7,250 og 14,267 er registrert med skader.

Det er i dag buddhistisk helligdag, men all stab i Strømmestiftelsen Nepal jobber for fullt med nødhjelp. 

Etterskjelvene fortsetter. I går ble det registrert åtte etterskjelv i styrke mellom 4,2 og 4,8.

Central Natural Calamity Relief Committee bestemte i går at alle utenlandske redningsteam og noen helsearbeidere skal sendes hjem, fordi de mener Nepals egne søke- og redningsteam har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse til arbeidet som gjenstår. ·

I Kathmandu bor fortsatt mange i leirene som er blitt opprettet, siden husene deres er ødelagt. Disse ber nå regjeringen om rehabilitering. I de rammede landsbyene bor nesten alle i leirer, siden store deler av landsbyene er totalskadd og de fortsatt venter på hjelp fra regjeringen. Fortsatt er det områder som er vanskelige å nå der ingen hjelp har kommet fram ennå.

To team fra Strømmestiftelsen har i dag reist ut, ett til Sankhu i Kathmandu og ett til Dhading. NNDSWO har delt ut nødhjelpspakker til 275 familier i Dhading og venter på plast-telt fra India som trolig vil ankomme i morgen tidlig.

Strømmestiftelsen har nettopp fått tak i 2000 nye telt som vil bli distribuert så fort vi kan nå de rammede områdene med dem.

Strømmestiftelsen og våre partnere har hatt store problemer med bankene, siden de bare har gitt et minimum av tjenester og det har vært vanskelig å få ut penger.


Vi trenger fortsatt din hjelp for å hjelpe Nepal!
1. Send SMS Hjelp til 2377 (200kr)
2. Sett inn penger på konto 3000.33.26000, eller
3. Ring tel. 820 44 050 (200kr)