Gå til innhold Gå til navigasjon

Starter innsamling for Nepal

Starter innsamling for Nepal
Strømmestiftelsen deler ut rent vann, telt og medisiner til de jordskjelvrammede. Foto: Nepal, EPA/Narendra Shrestha/NTB scanpix

Strømmestiftelsen har bevilget en halv million kroner til Nepal. Pengene skal brukes til vann, tepper, telt, medisiner og annen hjelp.

- Dette er et arbeid vi alt er i gang med. I tillegg setter vi nå i gang en aksjon for jordskjelvofrene i Nepal, sier fungerende generalsekretær Kristine S. Sødal i Strømmestiftelsen.

Jordskjelvet som rammet Nepal lørdag har gjort enorm skade og svært mange av prosjektene som Strømmestiftelsen arbeider i er sterkt rammet av det kraftige skjelvet.

- Vi arbeider nå med å skaffe oss et bilde av hvordan situasjonen er der vi arbeider. Det vi vet er at i tillegg til Kathmandu, er fire av de seks distriktene vi har arbeid i svært hardt rammet. Her er mye av infrastrukturen ødelagt og det har vært en utfordring å få kontakt med våre samarbeidspartnere. Utover dagen i dag har vi imidlertid fått kontakt med flere av våre partnere i disse områdene, og vi begynner nå å danne oss et bilde av hva som vil være de viktigste behovene i dagene og ukene fremover, sier Sødal.

Strømmestiftelsen er ikke en nødhjelpsorganisasjon, men vi kan ikke sitte stille når mennesker i våre prosjekter er rammet – da må vi gjøre noe. I tillegg til katastrofehjelp som kommer i den første fasen, vil den langsiktige bistanden i etterkant være helt avgjørende, og det som skal få mennesker i Nepal på beina igjen. Der skal vi definitivt være, sier Kristine S. Sødal.

Strømmestiftelsen arbeider spesielt overfor kasteløs ungdom med utdanning, og med kvinner som er med i spare- og lånegrupper.

Les oppdateringer om arbeidet her.

Les mer om arbeidet i Nepal her.