Gå til innhold Gå til navigasjon

Her jobber vi

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka var herjet av borgerkrig i over 25 år. De siste årene har situasjonen stabilisert seg og øya opplever økonomisk vekst. Men veksten gjelder ikke alle.

Sri Lankas største miljøproblem er den raske avskogningen. Dette har ført til omfattende jorderosjon, ødeleggelse av naturlige tilholdssteder for dyr og økt sårbarhet for flom, skriver FN.

Selv om Sri Lanka i utgangspunktet er et demokratisk land har det vært flere eksempler på maktmisbruk, korrupsjon, valgjuks og politisk undertrykking. Kriminaliteten er den høyeste i Sør-Asia.

De siste tiårene har fattigdommen blitt kraftig redusert i landet, spesielt i bynære strøk. Men fortsatt lever rundt en fjerdedel av landets befolkning på landsbygda under fattigdomsgrensen. Gapet mellom fattig og rik øker. Sammenliknet med andre land i regionen har Sri Lanka et relativt godt velferdssystem. Kvinners posisjon i landet er svak, og det er mye diskriminering i arbeidslivet og utdanningssystemet.

I hovedsak fokuserer vi på Sri Lanka med å få barn og unge til å fullføre skolegangen, yrkesopplæring for ungdom, og forebyggende arbeid mot familievold og alkoholmisbruk. Dette gjør vi gjennom jobbskapingrettighetsarbeid og selvhjelpsgrupper (landsbybaserte organisasjoner). Gjenoppbygging og utvikling for de som merket borgerkrigen aller mest er også områder vi satser på, for dette behovet er fortsatt stort i nord og øst.

Vi jobber i de krigsherjede områdene Batticaloa og Mannar, den tørre sonen i Anuradhapura og Moneragala, samt på teplantasjene i Nuwara Eliya. 


Tilbake til oversikten over landene vi jobber i.

Om Sri Lanka

 • Hovedstad:

  Colombo
 • Befolkning:

  21.611.842
 • 6,1 prosent av befolkningen lever for under 1,9 dollar om dagen. Mens 45 prosent ikke har mer å rutte med enn ca 5 dollar om dagen. (2016)
 • Om arbeidet:

  Vi startet arbeidet her i 2001
  Vi har 5 partnere her
 • Metode: