Gå til innhold Gå til navigasjon

«Det Strømmestiftelsen gjør her er viktig.
Det kan være med på å hjelpe flere tusen barn
tilbake på skolebenken»
-  Burkina Fasos tidligere statsminister Tertius Zongo

2018_tomknudsen_sf_burkinafaso_030_1

Forskningen sier: Det virker!

9 av 10 barn tilbake på skolen.

For 3 kroner dagen klarer Strømmestiftelsens Speed School-program i Mali, Burkina Faso og Niger å få 9 av 10 barn tilbake på skolen, ifølge evalueringsrapporten "Utdanning i Sahel" fra Fafo. Det er gode nyheter for Vest-Afrikas jenter og gutter! Fafo-forsker Tewodros Aragie Kebede har evaluert programmet i perioden fra 2014 til 2018. I denne perioden ble rundt 2300 Speed School-sentre etablert, og totalt 61 900 barn fikk skoleplass i de tre landene. Likestilling og jenters rett til utdanning er en viktig del av Speed School-programmet. 48 prosent av elevene var jenter og 40 prosent av Speed School-instruktørene var kvinner. Dette er usedvanlig høye tall i denne regionen. 

Les pressemeldingen.

Hva er Speed School?

1

Speed School (hurtigskoler) er en intensiv utdanning for barn som har gått glipp av skolegang i Mali, Burkina Faso og Niger. Skolen er gratis, og derfor får foreldre lov til å sende barna på skolen.

2

Speed School er for barn i alderen åtte til tolv år. Noen av barna har vært tvunget til å slutte i grunnskolen, mens andre aldri har fått muligheten til å begynne. Årsaken: Fattigdom.

3

Etter ni måneder med opplæring tar elevene ved Speed School en test. Dersom de består den, kan de starte i vanlig 3. eller 4. klasse. Målet med Speed School er å hjelpe barn tilbake på skolebenken.

Bli med i trekningen av kokeboken "La Restinga" - 27 mai!

Mandag 27 mai trekker vi en vinner av kokeboka «La Restinga» (verdi 398,-) blant dere som har meldt dere på nyhetsbrevet.

I boka blir du med mesterkokkene Charles Tjessem og Trond Svendgård til Isquitos, verdens største jungelby. Boka har fristende oppskrifter og gripende historier fra vårt arbeid, og har blitt kåret til verdens beste kokebok i klassen Best Latino Cuisine Book.

2024_kokeboker_la_restinga_web_bredde