Gå til innhold Gå til navigasjon

«Det Strømmestiftelsen gjør her er viktig.
Det kan være med på å hjelpe flere tusen barn
tilbake på skolebenken»
-  Burkina Fasos tidligere statsminister Tertius Zongo

2018_tomknudsen_sf_burkinafaso_030_1

Forskningen sier: Det virker!

9 av 10 barn tilbake på skolen.

For 3 kroner dagen klarer Strømmestiftelsens Speed School-program i Mali, Burkina Faso og Niger å få 9 av 10 barn tilbake på skolen, ifølge evalueringsrapporten "Utdanning i Sahel" fra Fafo. Det er gode nyheter for Vest-Afrikas jenter og gutter! Fafo-forsker Tewodros Aragie Kebede har evaluert programmet i perioden fra 2014 til 2018. I denne perioden ble rundt 2300 Speed School-sentre etablert, og totalt 61 900 barn fikk skoleplass i de tre landene. Likestilling og jenters rett til utdanning er en viktig del av Speed School-programmet. 48 prosent av elevene var jenter og 40 prosent av Speed School-instruktørene var kvinner. Dette er usedvanlig høye tall i denne regionen. 

Les pressemeldingen.

Hva er Speed School?

1

Speed School (hurtigskoler) er en intensiv utdanning for barn som har gått glipp av skolegang i Mali, Burkina Faso og Niger. Skolen er gratis, og derfor får foreldre lov til å sende barna på skolen.

2

Speed School er for barn i alderen åtte til tolv år. Noen av barna har vært tvunget til å slutte i grunnskolen, mens andre aldri har fått muligheten til å begynne. Årsaken: Fattigdom.

3

Etter ni måneder med opplæring tar elevene ved Speed School en test. Dersom de består den, kan de starte i vanlig 3. eller 4. klasse. Målet med Speed School er å hjelpe barn tilbake på skolebenken.